Zoek naar goedkope vakanties in Pula

Goedkope vakanties Pula

Geen aanbiedingen gevonden...

Zoek naar goedkope vakantieaanbiedingen in Pula bij één van deze aanbieders

Bekijk deals

Vakantie alert

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van cheap.nl wil
ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

De belangrijkste stad van Istrië (westelijke provincie van Kroatië) is Pula. Bovendien is het in alle opzichten anders dan alle andere plaatsen in Istrië. Het heeft altijd een meer industriële, grootstedelijke sfeer gehad dan de toeristische, dolce vita stijl van andere steden in Istrië, vanwege haar lange scheepsbouw- en marine-erfenis.

Met zijn Romeinse, Venetiaanse, Oostenrijks-Hongaarse en communistische architectuur is het een mengelmoes van bouwstijlen. Het kost tijd om van Pula te houden en het te respecteren omdat het in bepaalde opzichten onvolmaakt is. Maar als je dat eenmaal hebt gedaan, zul je zien dat deze stad veel te bieden heeft aan bezienswaardigheden, locaties om te verkennen en activiteiten om te doen.

De mooiste stranden van heel Istrië kan je vinden in Pula, dat op het zuidelijkste puntje van het Istrische schiereiland ligt. Terwijl de markt van de stad, gebouwd in de late 19e eeuw, een prachtig voorbeeld is van het Weense Secession ontwerp, heeft de stad ook een overvloed aan oude bezienswaardigheden, prachtige exemplaren van de Romeinse architectuur.

Het Colosseum van Pula, een Romeins amfitheater uit de eerste eeuw na Christus, is de bekendste locatie in de stad. Het is goed bewaard gebleven en biedt nu onderdak aan zomerevenementen zoals concerten en festivals.

Waar ligt Pula, Kroatië?

De belangrijkste stad van Istrië en het administratieve en commerciële centrum is zoals gezegd Pula. Hoewel Pula een grotere stad is waar scheepsbouw, visserij en de marine van oudsher belangrijker zijn voor de inwoners dan voor toeristen, is het iets minder gepolijst dan Rovinj of Porec. De zuidelijke wijken van de stad verbergen echter verschillende stranden en prachtige historische monumenten. Bovendien is de stad minder populair bij toeristen dan andere badplaatsen in Istrië, waardoor overnachten er minder duur is.

Beste tijd om op vakantie te gaan naar Pula

De maanden juni tot en met september zijn de ideale tijden om Pula te bezoeken. In Kroatië worden juli en augustus beschouwd als de belangrijkste toeristische maanden, en Pula vormt daarop geen uitzondering. Hoewel er dezelfde kansen zijn om te zwemmen, te zonnebaden en andere activiteiten te ondernemen als in juli en augustus, zijn juni en september minder druk en zijn de verblijfskosten redelijker.

Is een vakantie naar Pula het waard?

Als je al in Istrië bent, is Pula een fascinerende stad die absoluut een bezoek waard is. Ik raad je niet aan om Pula speciaal te bezoeken. Bent je echter al in Istrië, dan moet je zeker ook naar Pula gaan.

Een goed bewaarde Romeinse arena en enkele andere historische ruïnes zijn de belangrijkste trekpleisters van de stad. Pula is echter niet zo aantrekkelijk als Rovinj of Dubrovnik. Nu de scheepsbouwsector afneemt, wordt Pula, een stad die bekend staat om zijn scheepsbouw, steeds populairder bij toeristen. In vergelijking met andere Istrische steden zoals Porec of Rovinj heeft Pula prachtige stranden, een degelijke toeristische infrastructuur, uitstekende restaurants en meer betaalbare overnachtingsmogelijkheden.

Is een vakantie naar Pula veilig?

Kroatië heeft normaal gesproken relatief lage misdaadcijfers en is zeer veilig. Daarnaast is Pula een veilige stad. Van de 29 Kroatische gemeenten met meer dan 20.000 inwoners die onderwerp waren van het onderzoek van 2018, had Pula zelfs het hoogste misdaadcijfer. Per 1000 inwoners werden er 4 misdrijven gepleegd. Op wereldschaal is dit nog relatief laag. Diefstal, geweld of ’s nachts alleen reizen zijn dus geen grote zorgen voor jou.

Maar zoals overal, streef ernaar om alert en voorzichtig te blijven in reguliere omstandigheden. Laat de deuren van je auto of woning niet openstaan. Houd je waardevolle spullen uit het zicht. Overweeg de aanschaf van een reistas, zodat je je geld, creditcards en andere papieren veilig kunt opbergen.

Het weer in Pula, Kroatië

Het klimaat in Pula in de maanden juni, juli, augustus en september is typisch warm en droog, met dagelijkse maxima van midden 20 (lage 70s) en lage 30s (midden 80s). Het weer is ideaal om te luieren op het strand. Niet zozeer om de stad te leren kennen.

Maar het weer begin juni en half september, met iets mildere dagen dan de rest van de zomer, is perfect om van de stranden te genieten en de stad en de omgeving te bezoeken.

In de maanden april, mei en oktober is het overdag meestal warm met een temperatuur van ongeveer 20°C. Hoewel de zee in deze tijd van het jaar te koud is om in te zwemmen, is het weer ideaal voor sightseeing.

April en mei zijn berucht om hun onvoorspelbare weer, waarbij heldere, zonnige dagen plotseling kil en nat kunnen worden. In de hele maand komt dit in ieder geval nooit voor. In deze maanden zou je minstens 50% van de tijd aangenaam weer moeten hebben.

De koude en natte winters. In de winter zijn de temperaturen hoger dan 0°C. Bijna zelden sneeuwt het.

Reizen naar Pula – vliegtickets en meer

Het openbaar vervoer in de regio is voornamelijk gevestigd in Pula. Slechts 5 kilometer scheiden de stadskern van de luchthaven. Dit is een kleine, landelijke luchthaven die alleen in de zomer veel verkeer kent.

Vanuit Berlijn, Amsterdam, Glasgow, Londen, Bristol, Parijs, Bazel en Genève biedt Easyjet vluchten naar Pula aan. Norwegian biedt vluchten naar Pula aan vanuit Stockholm, Oslo en Helsinki. Terwijl Eurowings tussen Pula en Stuttgart, Berlijn, Düsseldorf en Keulen vliegt, verbindt Volotea Pula met Bordeaux en Nantes. De enige regelmatige vlucht van Pula naar Zagreb in de winter.

Hoewel Pula een treinstation heeft, wordt het niet aanbevolen om in Istrië per trein te reizen. De regionale spoorwegen rijden niet in oostelijke richting naar Kroatië, maar in westelijke richting naar Slovenië. De treinen zijn bovendien traag, verouderd en weinig frequent.

De binnenstad kan te voet in 15 minuten worden bereikt vanaf de busterminal. Ondanks enkele intercitybusverbindingen zijn er nog steeds te weinig om met de bus te reizen.

Veerboten van Venetië naar Pula en vice versa zijn beide opties voor vervoer. Van april tot oktober varen er veerboten tussen Pula en Venetië. In het hoogseizoen varen ze elke dag. Venezia Lines heeft meer informatie. Helaas zullen de veerboten in 2021 niet varen vanwege COVID-19.

Een eigen of gehuurde auto is nog steeds de handigste manier om het gebied te verkennen.

Exclusieve vakantiedeals ontvangen?

Schrijf je in voor onze vakantiealert en blijf op de hoogte!