Zakynthos tips. Dit moet je weten over Zakynthos

Hieronder geven we een aantal Zakynthos tips mocht je een vakantie naar Zakynthos hebben geboekt. Op een rij hebben we algemene tips, bezienswaardigheden tips en restaurant tips opgesomd. Dit zijn tips voor je reis en plekken die je zeker moet bezoeken gedurende je verblijf op Zakythos!

Zakynthos ligt aan de westzijde van Griekenland en ten zuiden van de Lonische zee. Deze eiland is een zeer populaire vakantiebestemming voor toeristen en voor Grieken zelf die in eigen land op vakantie gaan. Er is op het eiland veel te doen en te zien. Hieronder volgen een aantal tips/ bezienswaardigheden voor je volgende vakantie naar Zakynthos!

zakynthos-tips

Zakynthos tip 1 – Auto huren

Op vakantie gaan en een auto huren is altijd een aanrader. Ook op het eiland Zakynthos is het zeer nuttig om een auto te hebben. Al helemaal als je niet het type bent dat elke keer op dezelfde plek wil blijven hangen. Je ziet veel meer van je bestemming wanneer je vervoer hebt. Op Zakynthos heb je geen snelwegen dus kun je heerlijk toeren door het hele eiland. Doordat het eiland niet al te groot is, is het ook mogelijk om een scooter of quad te huren voor je korte reisafstanden. Tip bij het huren van een scooter of quad: smeer je goed in voordat je vertrekt! Twee bedrijven die aangeraden worden waar je auto’s kunt huren is Sunny Cars. Op de website van Sunny Cars kun je veilig en gemakkelijk betalen met iDeal en op de website van Green Motion heb je een creditcard nodig.

Tip bij het huren van een auto: regel dit voordat je vertrekt. Vergelijk thuis de prijzen en reviews met elkaar en huur de auto op tijd. Zo weet je zeker dat je vervoer hebt wanneer je aankomt.

Een mooie plek om te bezoeken met de auto zijn de bergen in het noorden van het eiland. Hier heb je prachtige uitzichten en de perfecte fotospots voor je Instagram foto’s!

Zakynthos tip 2 – Zakynthos stad

Zakynthos stad

De hoofdstad van Zakynthos is Zakynthos-city, ook wel eens Zante City genoemd, is de hoofdstad en zeker een aanrader om daar een bezoekje te brengen. Hier vind je genoeg winkels en supermarkten voor je dagelijkse boodschappen. De stad straalt anders uit dan overige dorpjes en er hangt een andere sfeer in de stad. Je gaat hier geen grote winkelketens vinden maar om boodschappen te doen, een bar te bezoeken, een terrasje pakken of om een hapje te eten in een restaurant (later meer over restaurants) kun je hier prima terecht.

Weetje: In het jaartal 1950 werd Zante City getroffen door een hevige aardbeving waardoor veel gebouwen in elkaar zijn gestort. Bijna de gehele stad moest opnieuw gebouwd worden. Het herbouwen van de stad is niet al te veel moeite in gestoken waardoor de stad er niet modern uitziet. Maar goed ook! Want hierdoor heeft de stad haar aantrekkelijkheid niet verloren.

Zakynthos tip 3 – Varen over de zee

Varen over de zee in zakynthos

Een auto huren voor op het eiland en een boot huren voor op de zee. Het varen over de Ionische zee is zeker ook een aanrader om te doen. Op diverse plekken kun je al een bootje huren voor +/- €100,- voor ongeveer vier uurtjes. Heb je geen vaarbewijs? Geen probleem! Op Zakynthos doen ze daar totaal niet moeilijk over. Wil je liever niet zelf varen? Er zijn talloze tours die je naar verschillende locaties brengen rondom het eiland. Deze tours zijn goedkoper maar er zijn dan ook veel meer personen op de boot. Er zijn een paar redenen waarom je een boot moet huren op Zakynthos.

De schildpadden van Agios Sostis

De schildpadden van Agios Sostis

Schildpadden spotten kan op meerdere locaties maar aan de kust van Agios Sostis en Laganas komen de meeste voor. Zeker mooi om deze te zien in helder water. Wanneer je een boot huurt verteld de verhuurder over de no-go zones. Dit zijn plekken waar je absoluut niet mag komen dus doe dat ook niet! Gebruik de kaart die je meekrijgt om te varen op plekken waar dat wel mag. Via Agios Sostis kun je doorvaren naar het zogenoemde “schildpaddeneiland” (Marathonisi). Veel ga je hier niet zien maar het is wel leuk om even het anker te laten zakken en te gaan relaxen op het strand. Mocht je er overdag een schildpad tegen komen dan is dit bijzonder. Want schildpadden komen in de avond pas aan land om hun eieren te leggen. Er zijn gedeelten van het strand afgezet met stukken touw dus deze moet je niet passeren. Mocht je trek hebben aan een drankje, hapje of ijsje, dan kan dat op deze onbebouwde eiland. Er zijn namelijk boten ingericht als kleine restaurantjes waar je snacks etc. kunt benuttigen.

Schildpadden van Agios Sostis

Het welbekende Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Volgens mij is dit wel dé bekendste plek van Zakynthos. Het strand die je alleen per boot kunt bereiken met een scheepswrak erop. Weetje: het scheepswrak wat op het strand ligt was een smokkelschip en is in de jaren ’80 aangespoeld op het strand. Wat ze precies smokkelden is mij niet duidelijk… Bovenop de berg ligt het kleine plaatsje Volimes en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de oceaan en over het strand. Dit is natuurlijk een perfecte plek om foto’s te schieten voor je Instagram profiel. Er is maar één klein probleempje, de toeristen. Het is hier zo druk dat mensen in de rij staan om naar beneden te kunnen kijken en om een paar foto’s te schieten. Niet in de rij staan en toch een foto nemen? Je kan een stuk doorlopen op de rotsen naar de zijkant van de klif. Echter is hier geen beveiliging en hekken! Kijk wel uit waar je loopt en loop absoluut niet dichtbij de rand. Uiteraard zijn er meerdere mooie stranden in Zakynthos maar deze bewaren we voor een ander artikel aangezien het er veel zijn!

Scheepswrak op Navagio Beach

Zakynthos restaurants

Wanneer je niet het type reiziger bent die de hele vakantie in het all-inclusive resort zit te chillen, moet je eten. Zakynthos heeft talloze leuke restaurantjes waar je zowel traditioneel Grieks eten kan bestellen als moderne maaltijden. Hieronder een aantal Zakynthos restaurant tips die je zeker gedurende je verblijf moet bezoeken. Natuurlijk zijn er naast deze drie restaurants nog genoeg anderen te bezoeken maar die ontdekking laten we aan jullie over!

Restaurant Anadalis

Deze restaurant ligt in Argasi en heeft zowel heerlijk eten als een prachtig uitzicht. Het restaurant heeft een gemiddelde beoordeling van een 4,5 (uit 500+ beoordelingen). Specialiteiten van dit restaurant zijn vis en zeevruchten, Mediterraan en Europese maaltijden. Ook is deze restaurant geschikt voor vegetariërs, veganistische maaltijden en glutenvrije opties. Tip: veel toeristen komen hier waardoor de restaurant snel vol zit. Reserveer op tijd en voorkom teleurstellingen. Ook heeft deze restaurant geen typisch Griekse keuken! Bekijk hier de website van Anadalis.

restaurant anadalis

Restaurant SeaSide

Op het strand van Laganas kun je restaurant SeaSide vinden. Een restaurant waar je kan genieten van een maaltijd met het geluid van de golven op de achtergrond. Het restaurant heeft een gemiddelde beoordeling van een 4,5 (uit 1.000+ beoordelingen) en wordt aangeraden door veel Zakynthos bezoekers. Specialiteit van deze restaurant zijn vis en zeevruchten, Mediterraanse maaltijden en traditionele Griekse gerechten. Ook is deze restaurant prima geschikt voor glutenvrije opties en vegetariërs en veganistische maaltijden. Tip: deze restaurant is zowel ‘s ochtends als ‘s avonds drukbezocht. In de ochtend/ middag kun je gebruik maken van de ligbedden en parasols mits je een consumptie afneemt. Hier kun je ook terecht voor een gezellige cocktail avond! Het restaurant serveert overheerlijke cocktails. Bekijk hier de facebook pagina van SeaSide.

restaurant seaside

Restaurant Peppermint

Ook deze restaurant ligt in Argasi en serveert Mediterraanse en Griekse maaltijden. Het restaurant heeft een gemiddelde beoordeling van een 4,5 (uit 1.700+ beoordelingen) en heeft een certificaat van uitmuntendheid (winnaar 2016 t/m 2019). Hier kun je terecht voor traditionele Griekse gerechten en nog veel meer. Deze restaurant is geschikt voor vegetarische en veganistische bezoekers en heeft glutenvrije opties. Bekijk hier de website van Restaurant Peppermint.

restaurant peppermint

Conclusie

Bovenstaande Zakynthos tips zijn nog maar een paar. Uiteraard valt er meer dan genoeg te doen op het eiland. Ben je op zoek naar goedkope Zakynthos aanbiedingen? Wij plaatsen om de zoveel tijd een aanbieding die je goedkoop naar Zakynthos brengt. Bekijk deze pagina voor meer informatie!

Nieuwste deals

Betaalbare luxe in Punta Cana

Prijs vanaf

€994,-

Onvergetelijk Waterplezier in Hurghada!

Prijs vanaf

€799,-

Droomvakantie | Luxe en Comfort in Punta Cana

Prijs vanaf

€1688,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Top aanbieders

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Vakantie alert

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van cheap.nl wil
ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.