Wat te doen in Tulum? Bezienswaardigheden en meer

Reizigers zouden Tulum, Mexico, moeten bezoeken om het te verkennen. Het biedt alles, van Maya-ruïnes tot prachtige stranden tot heerlijke restaurants, en het zit vol met allerlei leuke dingen om te doen. De belangstelling voor Tulum als toeristische bestemming heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen! Het nieuws verspreidde zich over hoe geweldig dit kleine dorp in werkelijkheid is. Tulum trekt nu bezoekers uit de hele wereld, en het lijkt alsof er om elke hoek een nieuw hotel wordt gebouwd. Aangezien Tulum één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Mexico is met een heleboel spannende dingen te zien en te doen, verbaast me dat niet echt.

Dat gezegd hebbende, een plaats als deze verdient het om er goed van te genieten. Dat betekent dat je de beste bezienswaardigheden van Tulum moet zien, waarvan sommige moeilijk te ontdekken zijn. Als frequente reiziger naar Tulum heb ik besloten te delen wat ik er heb gedaan en ontdekt. Als je op zoek bent naar de beste bezienswaardigheden en activiteiten om te doen in Tulum, Mexico, kijk dan niet verder dan onze lijst!
Wat-te-doen-in-Tulum-Bezienswaardigheden-en-meer

Over een bezoek aan Tulum, Mexico

De Tulum ruines zijn prachtig
De Tulum ruïnes zijn prachtig!

Tulum, een stad in de Mexicaanse deelstaat Quintana Roo, is populair bij toeristen uit de hele wereld vanwege de schone stranden, de Maya-ruïnes en de kenmerkende cenotes. Er is weinig twijfel dat deze regio alleen al in 2016 ongeveer 10 miljoen toeristen trok vanwege de verbluffende schoonheid en de gastvrije bewoners op een over het algemeen veilige locatie (zoals gemeld door de Yucatan Times).

De kosten van een bezoek aan deze regio van Mexico zijn gestegen door de grote aantallen high-end toeristen die komen. Vanuit Cancun of Playa del Carmen is Tulum ongeveer 3 uur rijden. Hoewel het nog steeds dicht bij alle “must-see” plaatsen van Quintana Roo ligt, is het de minst toeristische van de drie.

Bezienswaardigheden en dingen om te doen in Tulum, Mexico

Ga naar het strand

Xcacel strand Tulum
Xcacel strand, Tulum

Hoewel Tulum niet direct aan het strand ligt, zijn er verschillende stranden in de buurt! Paradise Beach, waarschijnlijk één van Mexico’s mooiste stranden, is één van de stranden het dichtst bij Tulum. Paradise Beach is gemakkelijk bereikbaar per taxi, fiets of te voet. Vanuit het centrum van Tulum duurt het ongeveer een uur om naar het strand te lopen; het duurt 20 minuten om erheen te fietsen; of je kunt een taxi huren voor minder dan €10. Voor ongeveer €10 per dag kan je ligstoelen huren op Paradise Beach, en er zijn tal van fantastische restaurants in de buurt waar je kan eten en genieten van het landschap. Kies Paradise Beach als het enige strand in Tulum dat je gezien moet hebben.

Dat gezegd hebbende, moeten strandliefhebbers zoals ik zeker meer stranden in de buurt van Tulum verkennen. Mijn favorieten zijn als volgt:

Playa Ruinas is een prachtig strand onder de ruïnes van Tulum, direct ten noorden van Paradise Beach. Bezoekers die overwegen naar Tulum te gaan, zouden ook naar Playa Ruinas moeten gaan. Hoewel het strand klein is, is het er ’s middags vaak druk.

Playa Las Palmas, ook bekend als Las Palmas Beach, is het dichtstbijzijnde strand van Tulum en is ideaal als je even weg wilt van de winkels en restaurants. Het is hier ’s ochtends echt prachtig, ik kom hier graag!

Ontdek de beste Cenotes in de buurt van Tulum

Cenote Dos Ojos
Cenote Dos Ojos

Het verkennen van de talrijke cenotes die rond het schiereiland Yucatan te vinden zijn, is één van de bekendste activiteiten. Simpel gezegd, er zijn er te veel om ze allemaal te bekijken, daarom moet je zorgvuldig kiezen welke je gaat bekijken. Vraag rond voor advies, maar ik zal je vertellen over de plaatsen waar wij geweest zijn, omdat we gehoord hebben dat dat de beste zijn. Hieronder volgen slechts enkele van de vele cenotes in en nabij Tulum:

Dos Ojos

Deze cenote is een groot netwerk van onderwatergrotten. Hoewel ze onder water met elkaar verbonden zijn, lijken het aan de oppervlakte twee aparte cenotes. De toegangspoorten van Dos Ojos zijn eenvoudig te bereiken via een busje (slechts 20 minuten van Tulum). De echte cenotes liggen op 2 kilometer lopen van de toegangspoort. Eén van de duurdere toegangsprijzen voor cenotes is voor Dos Ojos, die 350 pesos kost. Ongeacht de kosten, moet je deze grot bezoeken als je er nog nooit een hebt gezien met deze kleur water. Het is een geliefde plek om te duiken in cenotes.

Gran Cenote

Net buiten Tulum ligt de zeer bekende cenote die bekend staat als Gran Cenote. Zowel grotten als een buitengedeelte vormen de cenote. Gran Cenote is een bekende snorkelplek, en het mooiste is dat Tulum er met een korte fietstocht (of een taxirit van een paar dollar) te bereiken is. Voor Gran Cenote geldt een toegangsprijs van 100 peso per persoon.

Cenote Calavera

Eén van mijn favoriete cenotes in Mexico is Cenote Calavera. Hoewel deze kleine cenote slechts een gat in de grond is, bevat hij diepe tunnels die ideaal zijn om in te duiken. Het is momenteel erg druk vanwege de recente toename in populariteit. Je kunt een taxi of een fiets nemen van Tulum naar Cenote Calavera, waar je nu 250 peso per persoon moet betalen.

Nog meer Cenotes
Zacil-Ha Cenote (links) – Dos Ojos Cenote (rechts)

Cenote Zacil-Ha

Een bescheiden maar prachtige cenote in de open lucht, niet ver van Tulum, heet Cenote Zacil-Ha. Het is in wezen gewoon een natuurlijke kalksteenpoel, waardoor het één van de grootste cenotes voor zwemmers is. Iedereen moet 80 pesos betalen om de cenote binnen te gaan.

Cenote Azul

Het prachtige Cenote Azul is een grote openlucht cenote. Voor zwemmers en klifspringers is het erg leuk. Gezinnen zullen het geweldig vinden, want er is zelfs een klein gedeelte voor de kleintjes om in te zwemmen. Tussen Tulum en Playa del Carmen is Cenote Azul bereikbaar per taxi of bus. De toegangsprijs bedraagt 120 peso. Er zijn trips die meerdere cenotes op één dag bezoeken, als je er een paar wilt bezoeken maar geen auto hebt. Deze halve dag cenote excursie gaat naar Casa Cenote, Gran Cenote, en Cenote Cristal & Escondido. Vervoer, snorkeluitrusting en een deskundige gids zijn allemaal inbegrepen in de excursie.

Ga duiken in Cenotes

Duiken in Casa Cenote
Duiken in Casa Cenote

Wij hadden een uniek avontuur toen we gingen cenote duiken. Ik keek hier al enkele weken naar uit. Ondanks het feit dat we tijdens onze vakantie al een paar oceaanduiken hadden gemaakt in het Caribisch gebied, keek ik uit naar iets unieks – en uniek was het zeker!

In de Casa Cenote, waar je echt onder mangroven kunt duiken, doken we als eerste. Ik kon alle boomwortels zien als ik mijn hoofd optilde om te kijken. Hoewel er enkele afgesloten gebieden waren, waren er talrijke gaten die veel licht binnenlieten en een eenvoudige toegang tot de oppervlakte indien nodig, waardoor dit een ideale eerste duik was.

We doken in Cenote Calavera, die recht tegenover Casa Cenote lag, als tweede cenote die we bezochten. Grotduiken was de enige activiteit in Cenote Calavera, die een grote opening heeft. Er waren tal van witte rotsformaties te zien, en wanneer zoet en zout water zich vermengen, ontstaat er een valse oppervlakte-indruk.

Deze duik was aanvankelijk wat afschrikwekkender omdat we de hele tijd onze zaklampen moesten gebruiken en door wat smallere plekken moesten zwemmen, maar het werd uiteindelijk een heel spannende duik. Ook al ben je getraind, duiken in cenotes kun je het beste met een gids doen. Zonder een deskundige gids kan deze vorm van duiken uiterst riskant zijn vanwege het extra risico van grotten en spelonken.

Duiken in Centote Calavera
Duiken in Centote Calavera

Als je je duikbrevet hebt, bekijk dan deze fantastische cenote duikgelegenheid! Het gaat om twee duiken van elk 40 minuten, een in Dos Ojos en de andere in Casa Centote. Het is inclusief al je uitrusting, een professionele divemaster, vervoer en GoPro foto’s en video’s. Je kunt nog steeds duiken in een cenote als je een beginner bent; het zal alleen niet in een grot zijn. Het boeken van deze Discovery Dive in Casa Cenote, die dient als een goede introductie tot het duiken in een open cenote, raad ik je echt aan.

Je kunt ook je PADI-brevet halen in Tulum, voor wie dat wil. Helaas is het niet in een cenote, maar nadat je je brevet hebt gehaald, kun je overal duiken.

Ga op een Food Tour

Als je de BESTE tacos wilt proberen moet je gewoon een food tour doen
Als je de BESTE taco’s wilt proberen moet je gewoon een food tour doen!

De Mexicaanse keuken is fantastisch! Deelnemen aan een culinaire tour is daarom een goede optie op onze lijst van activiteiten in Tulum. Natuurlijk kost dit je veel meer dan alleen het verkennen van de omgeving en het proeven van street food, maar je krijgt ook te eten in enkele van Tulum’s beste restaurants (en ontdekt enkele lokale geheimen!) Je eet je een weg door de straten van Tulum, van de basis taco tot andere verrukkelijke Mexicaanse gerechten zoals mole (mole is zo heerlijk! ), en het beste is dat je vertrekt met een volle buik!

Deze culinaire wandeling door Tulum is een fantastische excursie. Je zult een geweldige tijd hebben, want Juan is een fantastische reisleider. De tocht stopt bij zeven bestemmingen, waaronder Parque Dos Aguas, Mercado Tulum, Tamales Don Taco, en één van Tulum’s top taco kraampjes. Het is een van de meest betaalbare trips in Tulum, die slechts €55 kost!

Mexicaans eten leren koken

De les is voorbij het is tijd om te eten...en te drinken
De les is voorbij, het is tijd om te eten…en te drinken!

Als je reis naar Mexico voorbij is, ben je dan klaar om weer Tex-Mex te gaan eten? Ik ook niet, ja! Een Mexicaanse kookles is de beste manier om dit te voorkomen. Hoewel ik mijn culinaire les eerder in Mexico Stad dan in Tulum volgde, was het toch één van de leukste dingen die ik deed terwijl ik daar was.

Daarom, of je er nu één doet in Tulum of een andere plaats in Mexico, ik raad je ten zeerste aan er één te doen tijdens je vakantie (een kookles is ook één van de leukste dingen om te doen in Puerto Vallarta!). Afhankelijk van de ervaring die je zoekt, zijn er vele soorten kooklessen om uit te kiezen; de meeste duren ongeveer drie uur.

De meest geliefde excursie in Tulum is deze kookles en mezcal proeverij, die ten zeerste wordt aanbevolen. Tacos en Mezcal zijn de kern van alles wat Mexicaans is, en op deze hoog aangeschreven excursie krijg je beide! Samen met het maken van verse salsa en tortilla’s, zal je een drie-gangen feestmaal bereiden. Daarna is het tijd om echte mezcal te proeven! Lily leidt deze reis in Tulum al jaren en is een uitstekende lerares. Van boeken krijg je geen spijt!

Bier drinken bij Cervecería Tulum

Het bord bij Cerveza Tulum is echt cool
Het bord bij Cerveza Tulum is echt cool!

Bezoek Cervecera Tulum als je van ambachtelijk bier houdt, zonder twijfel! Deze brouwerij, die misschien wel de coolste ter wereld is, biedt niet alleen heerlijk ambachtelijk bier aan, maar heeft ook een prachtig decor. Ongeveer 10 minuten buiten het centrum van Tulum ligt Cervecera Tulum. Je herkent het aan het enorme Tulum-bord aan de voorkant, dat waarschijnlijk nog indrukwekkender is dan het echte Tulum-bord (dat is het ook!).

Ga binnen aan een tafel zitten en begin met drinken. Ze bieden fantastische maaltijden en een grote selectie ambachtelijk bier van de tap. Eén van mijn favoriete dingen om te doen in Tulum was ongetwijfeld een bezoek aan Cervecera Tulum, iets waar je elders niet veel over hoort.

Ga winkelen in een boetiek

De stad zelf is zo mooi en er is zoveel te zien
De stad zelf is zo mooi en er is zoveel te zien!

Het is geen geheim dat buitenstaanders massaal naar Tulum komen. Hoewel dit Tulum heeft veranderd van het rustige stranddorpje dat het ooit was in een drukke toeristische bestemming, staat Tulum nu bol van de bedrijfjes die eersteklas kleding en accessoires van ontwerpers uit de hele wereld verkopen. Om enkele van de beste boetieks van Tulum te ontdekken, hoef je niet eens ver te gaan. Er zijn er eigenlijk te veel om ze allemaal in deze blog op te nemen. Maar een handvol van mijn persoonlijke favorieten zijn de volgende:

Als je je niet “cool” genoeg voelt in Tulum, loop dan even binnen bij La Pulga Boutique voor wat mooie items. De producten hebben een hippe twist en zijn toch extreem beachy.

Eén van de bekendste winkels in Tulum heet Pura Vida Tulum, en het is een geweldige plek om te winkelen. Zowel mannen- als vrouwenkleding, waaronder japonnen, sieraden, petten en accessoires, kunnen hier gevonden worden.

Kaahal Home Tulum is een boetiekwinkel die zowel woninginrichting als kleding verkoopt. Veel prachtige producten die allemaal uniek zijn kunnen hier gevonden worden (in tegenstelling tot veel andere winkels in Tulum).

Huur een fiets en verken

Fietsen in Tulum
Fietsen in Tulum

Eén van de beste manieren om de smalle straatjes van Tulum te bekijken en zelfs naar het strand te gaan is door een fiets te huren. Je kunt dan gemakkelijker reizen en veel meer ontdekken dan te voet.

In Tulum kost het huren van een fiets ongeveer 6 tot 8 euro per dag. Eén van de beste fietsverhuurbedrijven in Tulum is Ola Bike Tulum, en hun verhuur is niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook redelijk geprijsd. Je kunt bij hen zo lang huren als je wilt zonder dat je de fiets hoeft terug te brengen, en hun dagtarieven zijn slechts €5.

IBike Tulum is een uitstekende optie als je overweegt ook een scooter aan te schaffen. In het hart van Tulum zijn fietsen en scooters beschikbaar tegen zeer redelijke prijzen. Deze 5 uur durende fietstocht door Tulum is ideaal als je wilt fietsen en je door een gids de route wilt laten zien. Je ziet drie cenotes en leert tijdens de tocht alles over het gebied. Een heerlijke lokale tour en een lunch zijn ook inbegrepen.

Bezoek de ruïnes van Tulum

Een mooie afwisseling van de gebruikelijke ruines diep in de jungle
Een mooie afwisseling van de gebruikelijke ruïnes diep in de jungle!

De Maya’s gebruikten Tulum vroeger als een belangrijk commercieel centrum, en de haven werd goed beschermd door de steile kalkstenen kliffen in het gebied. Wat overblijft van deze oude burcht zijn de Tulum ruïnes, een fantastische toeristische bestemming! Om te beginnen liggen deze ruïnes direct aan de kust, 12 meter boven het zwembare strand eronder met parelwit zand. Bovendien is er een werkelijk fascinerende archeologische site in de buurt.

Je zult ongetwijfeld meer ontdekken over de Tulum-ruïnes tijdens je rondleiding, zoals hoe ze een piramide gebruikten als vuurtoren. De toegang tot de overblijfselen bedraagt slechts 80 pesos, en het gebruik van een camera kost 45 pesos extra. De ruïnes zijn gemakkelijk te voet bereikbaar, waardoor het relatief betaalbaar is. Stap gewoon op de ADO-bus in Tulum en stap uit bij de ruïnes om naar Playe del Carmen te gaan. De kosten van de bus zijn 80 pesos.

Ga mee met een exclusieve tour met een archeoloog om meer te weten te komen over de ruïnes. Wie meer wil weten over het verleden van de Maya-beschaving en de ruïnes moet deze tocht maken. Bovendien, omdat het vroege toegang is, kan je gaan voordat het te druk wordt!

Zwemmen met walvishaaien

Zwemmen met walvishaaien
Zwemmen met walvishaaien

Laat de term “haai” je niet afschrikken voor dit ongelofelijke, unieke avontuur in Tulum vanwege de film Jaws. De “zachte reuzen” van de Mexicaanse rivier zijn walvishaaien. Walvishaaien zijn groot, tussen de 5 en 10 meter, maar ze bewegen langzaam en zijn over het algemeen kalm. Veel mensen hebben zwemmen met walvishaaien op hun bucketlist staan, en je kunt het gemakkelijk doen in Tulum!

Je wordt opgehaald bij je hotel voor deze specifieke excursie, die je meeneemt op een dagvullende snorkeltour om de walvishaaien te bekijken. Samen met lunch, snacks en drankjes leveren ze ook alle snorkeluitrusting. Dit is één van de beste excursies in Tulum, en de organisatie heeft een vergunning voor dit soort excursies. Tijdens de tocht zal je naast de walvishaaien een heleboel vissen en andere soorten tegenkomen; je deskundige gids zal je wijzen op enkele van de ongewone zeedieren.

Yoga

Nomade Tulum Yoga
Nomade Tulum Yoga

In Tulum vind je vaak yoga- en kuuroorden. Ik bedoel, het is logisch dat mensen hierheen komen voor wat rust en ontspanning, gezien de prachtige stranden en de ontspannen houding! Ga naar een yogastudio in Tulum als je creatief bezig wilt zijn, wat wilt bewegen en je innerlijke Shanti (vrede) wilt ontdekken.

De yogalessen in Tulum verschillen van die in je buurthuis thuis. Velen verblijven in prachtige bamboehuizen aan het water, vaak dicht bij een spa die je na de les kunt bezoeken. Drop-in sessies in studio’s of hotels zijn een optie, evenals overnachtingen of meerdaagse retraites. Enkele prachtige locaties zijn:

Eén van de mooiste yogastudio’s van Tulum is Azulik Maya Spa. Voor €35 zijn er tal van yogalessen en klankhealingsessies. Dit is één van de hipste plekken om te verblijven in Tulum en ze zijn ook een hotel.

Nomade Tulum biedt elke week talrijke yogalessen en andere gezondheidsprogramma’s aan.

De laatste faciliteit die ik zal bespreken, Jungle Yoga Tulum, biedt een verscheidenheid aan yoga-ervaringen, waaronder SUP Yoga. Zij doen ook yoga op het zand en benadrukken het belang van yoga in de natuur.

Doe een Temazcal ceremonie

Je doet rituelen buiten voordat je de Temazcal binnengaat.
Je doet rituelen buiten voordat je de Temazcal binnengaat.

Een leuk en interessant alternatief voor het bezoeken van Maya-ruïnes om te leren over de manier waarop de Maya’s leefden, is deelnemen aan een Temazcl-ritueel. Deze oude praktijk verjongt het lichaam door middel van antieke riten terwijl het nauwlettend in de gaten wordt gehouden door een sjamaan, een soort sauna. Het is ongetwijfeld één van de meest bijzondere dingen om te doen in Tulum!

Je wordt opgehaald bij je hotel in Tulum en naar de Temazcal ceremonieplaats gebracht, een prachtige plek in het bos, als onderdeel van deze bijzondere Temazcal reis. Voordat de ceremonie in de Temazcal begint, ontmoet je eerst je sjamaan of temazcalero. De praktijk maakt gebruik van modder, honing, aloë vera en drankjes en varieert de warmte. Het is de bedoeling dat het lichaam hierdoor gereinigd wordt.

Na het ritueel kunnen de deelnemers een verkoelende duik nemen in een dompelbad om zich echt levend te voelen (en je af te koelen.) Je zult er geen spijt van krijgen om deze tocht uit te proberen; het is erg leuk. Ik heb grondig genoten van mijn eigen temazcal tour van het Atitlan meer in Guatemala.

Ga ziplinen

Het bos is zo groen rond Tulum
Het bos is zo groen rond Tulum!

Eén van de coolste uitstapjes die je in Mexico kunt maken is ziplinen. Het groene bos biedt de perfecte omgeving voor dit leuke tijdverdrijf, dat in het hele land populair is. Er zijn verschillende ziplining-excursies beschikbaar vanuit Tulum, maar geen enkele kan tippen aan de sensatie van Selva Maya Eco Adventure Park. De opwindende tocht langs negen ziplines en over vijf hangbruggen maakt deel uit van de 4 uur durende tour door het park. Daarna kun je je rotsklimvaardigheden oefenen en zelfs abseilen in een zeldzame cenote. Hier kun je zwemmen om af te koelen.

Hoewel vervoer niet bij de reis is inbegrepen, kun je een taxi nemen naar het park voor minder dan €15. Hierdoor is deze ziplining tocht veel minder duur dan andere. Voor €80 is ook een lunch, water, entree, alle activiteiten en het gebruik van snorkelspullen inbegrepen.

Geniet van het nachtleven van Tulum

Klaar voor een paar drankjes Foto @ Casa Jaguar
Klaar voor een paar drankjes?! Foto @ Casa Jaguar

Hoewel het niet zo gek is als de naburige steden Cancún of Playa del Carmen, heeft Tulum een fantastisch nachtleven. Tulum is ongetwijfeld levendiger in het weekend, terwijl veel bars ook doordeweeks DJ’s of live muziek hebben. Bovendien is er een wekelijkse kroegentocht die zeer geschikt is om andere toeristen te ontmoeten en nieuwe leuke plekjes in de stad te leren kennen. Op zaterdag moet je naar het Papaya Playa Project, dat leuke evenementen organiseert waar je de hele nacht door kunt dansen. Maar houd er rekening mee dat dit een dure locatie is, dus wees bereid hier veel geld uit te geven.

La Zebra Hotel biedt salsa-avonden waar je kunt leren dansen of je vaardigheden kunt aanscherpen voor een meer ontspannen ervaring. Kiki is de plek om naartoe te gaan als je een echte uitgaanservaring wilt. Deze club, die open is van woensdag tot en met zaterdag, trekt veel toeristen uit de hele wereld en biedt een happy hour.

I Scream Bar is een andere leuke plek voor cocktails. Het serveert verrukkelijke gerechten en ijs, wat een groot pluspunt is als je honger hebt na een avondje uit in Tulum.

Bezoek Chichen Itza

Hoe gaaf is Chichen Itza
Hoe gaaf is Chichen Itza, Mexico?

De bekendste Maya-ruïne ter wereld is Chichen Itza. El Castillo, de hoofdtempel van de site, is het bekendste kenmerk van de archeologische site. Het toont echt het begrip van de Maya’s over de aarde en de planeten. Het Grote Ballenhof bevindt zich echter in Chichen Itza. Het is 168 bij 70 meter groot en daarmee het grootste in Meso-Amerika (551 bij 230 voet). Het is één van de beste plaatsen waar ik ooit ben geweest, en het is een must om het in Tulum te zien.

Je krijgt een deskundige Engelssprekende gids, toegang tot Chichen Itza, en een rondleiding door de Ik-Kil Cenote op deze Chichen Itza excursie vanuit Tulum (de beste cenote in Mexico.) Daarna ga je lunchen in Valladolid, een prachtige Mexicaanse stad. Vervoer is ook inbegrepen, wat nodig is aangezien Chichen Itza op ongeveer 2 uur reizen van Tulum ligt.

Maak een foto met het Tulum bord

Ga niet weg zonder een foto
Ga niet weg zonder een foto!

Een foto maken van de enorme letters die “TULUM” spellen is één van de leukste dingen om te doen in Tulum. Op de kruising van de Avenida Tulum en de Calle Osiris Sur in het Centro van Tulum zijn de letters te zien. Je kunt ze gemakkelijk ontdekken als je “Letras de Tulum” intikt op Google Maps.

Het kan even duren voordat je de gewenste foto krijgt, afhankelijk van het tijdstip. Andere mensen kunnen foto’s aan het maken zijn of de lokale bevolking kan er gewoon zitten. Er waren kinderen aan het spelen toen wij er waren. Gelukkig hadden we genoeg tijd en konden we wachten tot de kinderen weg waren.

We reisden zelf naar Tulum, net als toen we Teotihuacan bezochten zonder gids. We wilden niet hetzelfde gevoel van druk ervaren als wanneer we met een tour waren meegegaan. Je kunt altijd een ijsje eten terwijl je wacht op je foto, want er zijn verkopers in de buurt.

De brieven en het Parque Museo de la Cultura Maya zijn ook in de buurt. Prachtige beelden in dit park verbeelden het Maya erfgoed van de regio. Nadat je de Tulum letters hebt gefotografeerd, is het een fantastisch gebied om rond te dwalen en extra foto’s te maken. Er wordt geen toegang geheven en de Tulum letters (en het park) zijn elke dag van het jaar geopend.

Om de verjaardag te herdenken dat Tulum een Pueblo Magico werd, werden de letters in september 2021 veranderd. (Magische Stad). Maar het staat er nog steeds, op dezelfde plek.

Bezoek de ruïnes van Coba

De tempel bij de Coba ruines zijn enorm
De tempel bij de Coba ruïnes zijn enorm!

Mensen zouden naar de Coba-ruïnes moeten reizen als ze nog meer Maya-ruïnes willen zien of als de kleinere ruïnes in Tulum hen niet opwinden. Op één van mijn eerste reizen naar Tulum ging ik naar de Coba-ruïnes, en ik was ongelooflijk onder de indruk van hoe groot de site was. In feite moet je door de wildernis reizen om de ruïnes te bereiken! Het is een prachtige wandeling, en de ontdekking van de oude culturen die vroeger in Mexico bestonden is verbazingwekkend. De grootste tempel van Coba, hierboven afgebeeld, kan niet meer beklommen worden. Voordat het verbod werd ingevoerd, werd de foto boven genomen.

De reis naar de ruïnes van Coba vanuit Tulum duurt ongeveer 40 minuten per auto of bus (ADO of verzamelbussen gaan er regelmatig heen.) Aangezien de toegang slechts 80 pesos kost, is het een redelijk geprijsde activiteit in Tulum. Als je de drukte wilt vermijden, bezoek het dan doordeweeks en vroeg in de ochtend. Vermijd het vooral op zondag, want dan is het gratis voor Mexicaanse ingezetenen en is het behoorlijk druk.

Bezoek Avonturenpark Xplor

Het hele park is gewoon een gigantische speeltuin en is zo leuk
Het hele park is gewoon een gigantische speeltuin en is zo leuk!

Op naar je volgende excursie? Dan is het Xplor Adventure Park, dat samenwerkt met het merk Xcaret, je beste optie. Het is gunstig gelegen vlak bij de snelweg Tulum/Cancun, ongeveer 40 minuten ten noorden van Tulum, en is geopend van 9 tot 17 uur, maandag tot en met zaterdag.

De toegangsprijs voor het park, inclusief lunch en activiteiten zoals het besturen van amfibievoertuigen, zwemmen in betoverende cenotes en ziplinen door bossen en watervallen, ligt rond de €125. Zelf rijden is de meest eenvoudige manier van reizen, maar tours van organisaties kunnen ook hotel pick-up en transfer omvatten.

Vliegen door de boomtoppen op 14 verschillende zip lines, in totaal 2,4 KM over twee circuits, zorgt hier voor een onvergetelijke dag. Een dag vol adrenaline omvat ook zwemmen in of raften door tunnels vol stalactieten en rijden met een buggy op vier wielen door ondergelopen grotten en een tropisch landschap.

Koop op de dag zelf een fotopas voor €60 om de stress van het vastleggen van de herinneringen weg te nemen. Ze worden geactiveerd door je helm en zorgvuldig geplaatste camera’s in het park, wat wij deden. Bezoek ’s nachts voor de Xplor Fuego ervaring om je reis te verlengen. Het is een adembenemend gezicht om het Xplor Adventure Park tijdens dit avontuur te zien oplichten in door vuur aangedreven Tiki-branders.

Zeiltocht vanuit Tulum

De wateren voor de kust van Tulum zijn zo mooi
De wateren voor de kust van Tulum zijn zo mooi!

Zorg ervoor dat je één van de catamaran cruises reserveert als je van plan bent Tulum te bezoeken. Dit is een fantastische manier om de prachtige oceaanwateren van Mexico te ontdekken. De Caribische kust is een geweldige plek om schildpadden, pijlstaartroggen en koraalriffen te bekijken. Je kunt genieten van de tropische zon of in zee duiken voor adembenemende beelden van het onderwaterleven. Eén van de leukste dingen om te doen in Tulum is een luxe zeilexcursie rond de kust. Sommige prijzen beginnen bij ongeveer €100 en zijn inclusief lunch en drankjes. Cocktails aan de open bar zijn een heerlijke manier om te ontspannen tijdens je vakantie.

Afhankelijk van de reis zou je vervoer nodig kunnen hebben van Tulum naar een andere Mexicaanse stad, zoals de Cancun Hotel Zone. Je zult verliefd worden op het zeilen rond de Caribische kust, of het nu op een Isla Mujeres catamaran cruise is of een snorkelexcursie.

Deze reis naar Isla Mujeres was mijn beste zeilavontuur. Het was prachtig om naar de zuivere zee te kijken die dit mooie eiland omringde. Je kunt tot rust komen op één van Mexico’s mooiste stranden tijdens je tour. Neem je Go Pro mee zodat je ook het MUSA Underwater Sculpture Museum kunt bezoeken. Je herinneringen aan deze adembenemende catamaran excursie zullen een leven lang meegaan.

Rio Secreto Ondergrondse Rivier

Rio Secreto Ondergrondse Rivier
Rio Secreto Ondergrondse Rivier

Eén van Mexico’s mooiste ondergrondse rivieren heet Rio Secreto. De enige manier om deze cenote te zien is tijdens een tocht met een gids, waarbij je je een weg zwemt en klimt door de cenote, de prachtige stalagmieten en stalactieten bewondert en het zuivere water in je opneemt. De prijs van een riviertocht is €79 per persoon, en meer dan 198 TripAdvisor-gebruikers hebben deze specifieke tocht 5 sterren gegeven! De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en wordt geleverd met al het gereedschap en een gids. Mijn excuses dat mijn foto dit gebied geen recht doet, maar geloof me als ik zeg dat het een van Tulum’s meest verbazingwekkende toeristische bezienswaardigheden is!

Laguna Kaan Luum

Laguna Kaan Luum is een nieuwe hotspot in Tulum
Laguna Kaan Luum is een nieuwe hotspot in Tulum!

Waarom ga je niet naar één van de grootste zoetwaterschatten van Tulum, de Laguna Kaan Luum, als je ziek bent van het zout in je haar na het zwemmen op de stranden? Ondanks de naam Laguna Kaan Luum (Meer van Kaan Luum), is dit “meer” eigenlijk een cenote omdat het zijn water krijgt van een ondergrondse rivier. Het is een cenote die per definitie open is.

Laguna Kaan Luum is volledig omgeven door dichtbegroeide planten omdat het midden in het legendarische Maya-regenwoud ligt. Het meer is verdeeld in twee gebieden: de ondiepe buitenkant, waar je heerlijk kunt zwemmen, en de diepe kern, die is afgesloten. Naarmate je het midden van het meer nadert, verandert de kleur van het water geleidelijk door de verschillende dieptes van het meer. Er zijn maar liefst vijftig verschillende tinten blauw!

Ze hebben net een beroemde schommel geïnstalleerd die net boven het water zweeft, perfect voor de ultieme Instagramfoto. Men kan vanaf de hoofdpier in zee springen als men op zoek is naar een kleine sensatie. Er zijn echter verschillende palapa’s en loungeruimtes rondom, als je liever tot rust komt. Er is voor elk wat wils in Laguna Kaan Luum.

Je kunt ook uitstapjes maken naar Laguna Kaan Luum als je dat wilt. De lagune en drie andere cenotes zijn bij deze tocht inbegrepen. Je kunt ook deze goedkope SUP-tocht rond de lagune maken, met lunch, vervoer, uitrusting en toegangsprijzen.

Iets meer dan 10 kilometer ten westen van Tulum ligt Laguna Kaan Luum. Lopen vanuit de stad is niet echt een optie, maar mensen zijn meer dan welkom om met de fiets te komen. Het alternatief is om een taxi te nemen. Iedereen moet een toegangsprijs van 300 MXN pesos betalen. Het is elke dag geopend van 9 tot 16 uur.

Bezoek Instagrammable plekken in Tulum

Sommige kunstwerken zijn zo creatief
Sommige kunstwerken zijn zo creatief!

Tulum is één van de meest Instagramberoemde steden ter wereld, dus één van de leukste dingen om te doen bij een bezoek aan Tulum is op zoek gaan naar de meest fotogenieke plekjes van de stad. De meeste Instagrammable bestemmingen van Tulum liggen aan het strand en niet in de stad verder landinwaarts. Er zijn verschillende fotogenieke plekken langs de weg die langs de kust loopt, die algemeen wordt aangeduid als “Instagram street.”

De Raw Love poort, ook bekend als Escultura Ven a la Luz, is een prachtige houten sculptuur in de vorm van een persoon en een van de meest populaire locaties in Tulum voor foto’s. Wij vonden het erg leuk om hier een paar foto’s te maken, maar let op: er moet nu betaald worden en er staat een rij omdat het zo populair is geworden.

Bezoek ook Sfer Ik, een andere Instagrammable locatie in de buurt. Het unieke gebouw zelf is het enige kunstwerk in deze galerie. Het is een organisch gevormd, lokaal geproduceerd gebouw dat bestaat uit hout en cement. Je moet je schoenen uitdoen om de hardhouten vloer te voelen en contact te maken met SFER Ik.

Je kunt het bord “Follow That Dream” ontdekken bij de Lolita Lolita winkel, één van de populairste fotolocaties van Tulum, als je verder loopt langs de strandweg. Als je deze straat blijft volgen, zie je nog veel meer Instagram-waardige plekjes, waaronder cafés, hotels en bedrijven die ideaal zijn om je feed te verrijken met mooie foto’s. Zet daarom zeker een stop bij een paar van deze Instagram-hotspots op je Tulum-bucketlist.

Ga naar Isla Holbox

Isla
Isla Holbox

De kustlijn van Mexico wordt steeds meer ontwikkeld. Overal duiken hotels op die hele stranden en koraalriffen proberen op te eisen met hun eigendom aan het strand. Daarom kan het geweldig zijn om naar een plaats te reizen die alleen bekend staat om zijn schoonheid, om weg te zijn van de grote hotels en restaurants. De ideale plek om er even tussenuit te gaan is Isla Holbox. Stel je een klein stranddorpje voor met bijna geen verkeer, het zuiverste witte zand en de meest adembenemende zonsondergangen!

Het vergt een beetje werk om van Tulum naar Isla Holbox te komen, omdat je eerst naar Chiquila moet reizen. Neem hiervoor de bus vanuit Tulum, en vervolgens voor 150 pesos de boot van Chiquila naar Isla Holbox. De boot vertrekt en keert elke 30 minuten in 15 minuten terug. Je kunt schema’s en kosten van de veerboten opzoeken. Het is beter om één of twee nachten te blijven vanwege de lange rit. Bovendien biedt Holbox een verscheidenheid aan activiteiten om je bezig te houden.

Dagtocht naar Playa del Carmen 

Playa del Carmen
Playa del Carmen, Mexico

Vanuit Tulum is Playa Del Carmen het ideale dagje uit. Het is groter en meer ontwikkeld en ligt ongeveer een uur rijden ten noorden van Tulum. Geef jezelf een hele dag om Playa del Carmen te verkennen, want er is daar zoveel te zien en te doen!

De Fifth Avenue of Quinta Avenida is een grote winkelstraat in het centrum, waar je sieraden, kleding, hoeden, traditioneel handwerk en nog veel meer kunt kopen. Om mooie prijzen te scoren, moet je bereid zijn af te dingen! Voor eten en drinken zijn er verschillende tavernes en restaurants in deze buurt.

Naast winkelen zijn Parque Los Fundadores, het Frida Kahlo Museum en het 3D Museum of Wonders belangrijke toeristische bestemmingen. Vanuit Playa del Carmen vertrekken talrijke excursies naar nabijgelegen cenotes (grottenstelsels), het Xcaret waterpark en dolfijn-zwemstranden.

Muyil Ruïnes

De Muyil Ruines in
De Muyil Ruïnes in Mexico!

In tegenstelling tot grotere, bekendere Mayaruïnes als Chichén Itzá, is Muyil een bescheiden, minder bereisde archeologische vindplaats op slechts 15 minuten van Tulum. Een paar piramides en een torenhoog uitkijkplatform in Muyil, een relatief kleine plaats, stellen bezoekers in staat om het bos daarachter te observeren.

Bovendien biedt het toegang tot het 528.000 hectare grote Sian Ka’an Biosphere Reserve in Mexico (waarover hieronder meer). Het is een goed idee om Muyil en Sian Ka’an tegelijkertijd te bezoeken, want je kunt er meteen of vooraf rondleidingen boeken. Alleen contant geld wordt geaccepteerd voor de toegangsprijs van Muyil Costa 45 Pesos. Kost 50 Pesos extra om het observatiedek te gebruiken.

Hoewel het eenvoudig is om een colectivo te nemen van Tulum naar Muyil, is het raadzaam om zelfstandig te gaan en meer bestemmingen in de buurt te zien, waaronder Bacalar, Laguna Ka’an Luum, en de ruïnes van Coba. Er zijn meer excursies naar Muyil dan deze. Deze omvat een tocht naar Sian Ka’an, een picknicklunch, een tocht over een mooie rivier en een rondleiding door Muyil.

Sian Ka’an Biosfeer

Sian Kaan Biosfeer
Sian Ka’an Biosfeer!

In Mexico’s Rivera Maya is Sian Ka’an één van de grootste beschermde gebieden en een UNESCO werelderfgoed. Sian Ka’an, dat in de Mayataal vertaald wordt als “Toegang tot de hemel”, is een plek met een duizelingwekkend aantal wilde dieren, waaronder apen, dolfijnen, verschillende vogels en vissen. En als je geluk hebt, kun je zelfs een manatee zien!

Met deze tocht, die je ophaalt bij je hotel in Tulum, kun je deze prachtige locatie bekijken. Een rustige boottocht brengt je langs mangrove moerassen, cenotes en lagunes voordat je aankomt bij een koraalrif. Je gids zal je wijzen op verschillende soorten fauna en je snorkeluitrusting geven zodat je het koraalrif kunt verkennen. Vervoer, drankjes en toegang tot het reservaat zijn inbegrepen in de prijs van de excursie.

Bezoek Xel-Ha

Xel HA Tulum 1
Xel-HA Tulum!

Eén van de meest geliefde toeristische bestemmingen in de regio Tulum is Xel-Ha (uitgesproken als shell-ha), wat een fantastische dagtocht is! Je kunt naar Xel-Ha gaan voor ongeveer $1,790 MXN (€90) per dag. Het duurt 30 minuten om er te komen.

Voor mensen die helemaal verknocht zijn aan zwemmen en snorkelen is Xel-Ha de ideale optie. Het is een luxe all-inclusive waterpark met een groot snorkelgebied waar meer dan 90 soorten kunnen worden gevonden. Het wordt vergeleken met activiteiten als klifspringen, ziplinen, lazy rivers, touwbruggen en snorkelen in aquaria. Er zijn ook hangmatten en rustige plekjes waar mensen tot rust kunnen komen of margaritas kunnen drinken.

Ik raad een bezoek aan Xel-Ha in Tulum ten zeerste aan als je op zoek bent naar een leuk dagje uit waar het hele gezin van zal genieten. Het is een speelplaats waar volwassenen en kinderen evenveel plezier aan zullen beleven, waardoor het één van de top familievriendelijke activiteiten in Tulum is.

Akumal baai/strand 

Akumal Beach Mexico is een van mijn favorieten
Akumal Beach, Mexico is één van mijn favorieten!

Akumal Beach, één van de topstranden in heel Mexico, is bekend over het hele schiereiland Yucatan. Het strand, op slechts 30 minuten van Tulum, is de thuisbasis van een groot aantal prachtige zeeschildpadden. Om van het zwemmen met deze ongelooflijke soorten te genieten, kan je je eigen snorkeluitrusting meenemen of in de buurt huren.

Je kan een taxi of collectivo (gedeeld minibusje) nemen om naar Akumal Bay te gaan, of je kan je inschrijven voor een begeleide excursie. Dit is vaak de beste keuze omdat het vervoer, uitrusting en een gids die weet waar de schildpadden te vinden zijn, inbegrepen zijn. Er zijn pubs en restaurants in de buurt van het strand waar je wat kunt drinken.

Yal-Ku Lagune

Yal Ku Lagune
Yal-Ku Lagune

Yal-Ku Lagoon bij Akumal is een fantastische outdoor avontuurlijke trip vanuit Tulum. Je kunt deelnemen aan een tour of je eigen trip plannen naar deze prachtige snorkellocatie. Er wordt gezwommen in een mengsel van zout en zoet water omdat de lagune een cenote is die in open verbinding staat met de Caribische zee. Je kunt in alle rust snorkelen en het zeeleven in het water zien omdat het beschermd is tegen oceaangolven.

Yal-Ku Lagoon ligt een kilometer van Akumal, dus om er te komen is een auto, een taxi of een fiets nodig. Het hele jaar door zijn ze open van 9 tot 17 uur. De entree is 300 pesos (€15) voor volwassenen en 215 pesos (€11) voor kinderen. Snorkeluitrusting kan worden meegenomen of ter plekke worden gehuurd. Je kunt je persoonlijke spullen opbergen in kluisjes.

Door de eenvoudige instap en het kalme water is de lagune ideaal voor beginnende snorkelaars. Bezoekers zullen naast de prachtige vissen ook de wilde dieren in en rond de natuurlijke gebieden van de cenote waarderen.

Tussen het zwemmen door kan men zich ontspannen op het terrein van Yal-immaculate Ku. Ter plaatse is er een snackbar. Je kunt ook een lunchpakket meenemen en de hele dag de cenote en omgeving verkennen.

Bezoek Cozumel 

Wat een perfecte plek om te ontspannen
Wat een perfecte plek om te ontspannen!

Een dagreis van Tulum naar het eilandje Cozumel zou prachtig zijn. Je kunt er komen door naar Playa del Carmen in het noorden te reizen, waar je de boot kunt nemen voor ongeveer 400 MXN dollar (€20) en maximaal 45 minuten.

Als je in Cozumel aankomt, kun je een auto huren, een taxi nemen of op de fiets gaan. Je zult graag nieuwe stranden en snorkel- en paddleboardplekken zien op dit eiland. Je kunt proberen te duiken waar Cozumel beroemd om is of een bezoek brengen aan het Punta Sur Eco Park om krokodillen en andere dieren te zien! In werkelijkheid biedt het eiland Cozumel een grote verscheidenheid aan vermakelijke activiteiten. Er zijn andere uitstekende eetgelegenheden en cafés in de buurt, zoals Cerveceria Punta Sur, evenals een microbrouwerij die heerlijk eten en bier serveert als je klaar bent om bij te tanken.

Verken Bacalar

Prachtig uitzicht op Caribische lagune Bacalar.
Prachtig uitzicht op Caribische lagune, Bacalar.

Ten zuiden van Tulum, dicht bij de grens van Mexico met Belize, ligt een prachtige oase die bekend staat als Lago Bacalar, of het Meer van Zeven Kleuren. Je wordt meegenomen op een hele dag trip als onderdeel van deze tour zodat je het zelf kunt zien. De zoetwaterlagunes van Lago Bacalar zijn ongelooflijk transparant en hebben een prachtige turquoise tint. Het is de beste locatie voor Instagram, in alle eerlijkheid!

De lagunes bieden een bijzondere natuurlijke ervaring en zijn de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren en planten. Je wordt meegenomen op een boottocht door het gebied om meer te leren over de cenotes en te stoppen voor de lunch in de Colonial City. De tocht kost ongeveer 3000 MXN (€150) en duurt de hele dag.

Tip: Breng ook een paar dagen door in de stad Bacalar. Terwijl je daar bent, kun je veel plezier beleven aan het doen van dingen in Bacalar.

Waar te eten in Tulum, Mexico

De keuken is een van de meest cruciale factoren om rekening mee te houden als je naar een nieuwe plek reist! Eén van mijn favoriete dingen op reis is eten in regionale eetgelegenheden. Gelukkig voor jou zit Tulum vol met geweldige restaurants. Enkele van onze persoonlijke favorieten staan hier opgesomd!

El Camello Jr.

El Camello Jr. restaurant in Tulum
El Camello Jr. restaurant in Tulum, Mexico

Zeevruchtentaco’s zijn één van mijn favoriete taco’s, en El Camello Jr. in Tulum is een plaatselijke favoriet. In werkelijkheid werd ik hierheen gebracht door een vriend van mij die geboren en getogen is in Tulum! Bijna alles in de stad is op loopafstand, en ze hebben fantastische taco’s, ceviche, en hele vis. In wezen is alles wat je koopt fantastisch en vers!

Burrito Amor

Dat zijn grote burritos
Dat zijn grote burrito’s!

Als je bewijs wilt dat het DE beste burrito’s in de stad zijn, bezoek dan de TripAdvisor-pagina van Burrito Amor. Z Perfect gelegen in het centrum van de stad, heeft het restaurant een levendige, luchtige en eigentijdse sfeer. De burrito’s zij de belangrijkste troef! Ze zijn ongelooflijk lekker en bieden tal van alternatieven voor vegetariërs of mensen die een ander dieet volgen. Het doel van Burrito Amor is om gezonde, bevredigende burrito’s te serveren die je zullen verleiden om elke dag langs te komen! In Tulum is het een fantastische locatie om te dineren.

Street food

Een tacokraam met goedkoop straateten
Een taco kraam met goedkoop straateten

Tulum biedt een grote verscheidenheid aan goedkope alternatieven voor de straatkeuken, waardoor het eenvoudig is om er met een budget te eten. In plaats van naar dure restaurants te gaan, kun je tacokraampjes en street food trucks proberen. In Tulum ontdekten we een ton aan heerlijk, budgetvriendelijk straatvoedsel. Een lokale maaltijd die bekend staat als Al Pastor, wat in wezen zachte taco’s zijn met varkensvlees erin, was ook een van onze favorieten. Gewoonlijk kosten 5 kleine taco’s 3 euro, wat meer dan genoeg is voor één persoon. De meest kosteneffectieve manier om in Tulum te dineren is met street food.

Waar te overnachten in Tulum, Mexico

NEST Tulum strandfoto
NEST Tulum

Onlangs hebben we een artikel geschreven over de beste hotels in Tulum. De samenvatting van dit artikel staat hieronder:

  • Beste hotel in Tulum voor de budgetreiziger – Casa Santiago
  • Beste hotel in Tulum voor een romantisch uitje – Hotel Bard
  • Beste hotel in Tulum voor gezinnen – Una Vida
  • Beste hotels in Tulum aan het strand – Nest Tulum
  • Beste luxe hotel in Tulum – Be Tulum

Een auto huren in Mexico

Een auto huren is ongetwijfeld één van de beste manieren om door Mexico te reizen. Voor de langste tijd had ik moeite met het gebruik van de bus en een taxi om me te verplaatsen. Echter, ik keek nooit meer terug na het huren van een auto in Mexico in 2019. Ik was vrij om te gaan en staan waar ik wou zonder lastig te vallen over tours of taxi’s. Het was de reden dat ik verliefd werd op Mexico en er uiteindelijk voor koos om hier af en toe te verblijven.

Elke keer dat ik een auto huur in Mexico, maak ik geen gebruik van de lokale diensten. Die zijn soms namelijk niet betrouwbaar of hebben extra kosten (of dure verzekeringen die nergens op slaan). Aangezien de meeste doorgewinterde bezoekers in Mexico de voorkeur geven aan RentCars, gebruik ik hen.

RentCars biedt betaalbare prijzen: de typische huur kost slechts €25 per dag. Bovendien is een volledige verzekering beschikbaar voor €10 extra per dag. Bovendien is een volledige verzekering beschikbaar voor 10 USD extra per dag. Je hebt alleen een internationaal rijbewijs nodig als je in Mexico wilt rijden. Hoewel een verzekering essentieel is, hoef je alleen maar te boeken bij RentCars voor een volledige dekking! Oh, en je moet ouder zijn dan 18!

Nieuwste deals

Goedkope 16 Daagse vakantie naar Thailand

Prijs vanaf

€1011,-

Vakantie Macedonië | Geniet van Waterpret en Ontspanning!

Prijs vanaf

€548,-

Extreeem goedkoop 17 dagen naar Turkije

Prijs vanaf

€422,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Top aanbieders

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Vakantie alert

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van cheap.nl wil
ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.