Zoek naar goedkope vakanties in Cuba

Zoek naar goedkope vakanties in Cuba!

Geen aanbiedingen gevonden...

Zoek naar goedkope vakantieaanbiedingen in Cuba bij één van deze aanbieders

Vakantie alert

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van cheap.nl wil
ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Cuba lijkt een andere wereld, maar het is ook verrassend zonnig, helder en contrastrijk. De straten zijn bezaaid met oldtimers en de lucht is vol aroma’s van zeewind, tropische bloemen en sigarenrook. De oude gebouwen raken langzaam in verval, maar ze zijn nog steeds mooi. De vrolijke, vriendelijke en eindeloos gastvrije bevolking wordt plotseling heel serieus als je met ze praat over de geschiedenis van het land en de revolutie. Ze herinneren zich het verleden, maar leven in het heden. Daarom feesten ze graag in Cuba. s Avonds klinkt overal muziek, hoor je het gerinkel van glazen en danst iedereen – van jong tot oud – de salsa.

De kusten van de Cubaanse stranden worden gewassen door het turquoise water van de Atlantische Oceaan en de zachte Caribische Zee. En de natuur van het eiland is zo mooi dat het onbewust aan het paradijs doet denken. Daarom wordt Cuba van jaar tot jaar een steeds populairdere toeristische bestemming.

Geografie Cuba

De Republiek Cuba is een eilandnatie in het noorden van de Caribische Zee. Het bestaat uit het gelijknamige eiland (het grootste in West-Indië) en vele kleinere stukken land. Koraalriffen omringen Cuba. De oppervlakte van het land is 111 duizend vierkante kilometer. Het zuidelijke deel wordt gewassen door de Caribische Zee, het noordwestelijke deel – door de Golf van Mexico, en het noordoostelijke deel – door de Atlantische Oceaan. De Verenigde Staten grenzen aan Cuba via de Straat van Florida. De afstand tussen beide landen bedraagt 180 km. Het wordt van Haïti gescheiden door de Bovenwindse Passage (77 km), van Jamaica – door het Jamaica Kanaal (140 km), van Mexico – door de Straat van Yucatán (210 km).

Het eiland wordt gedomineerd door vlak terrein. De belangrijkste bergketen wordt de Sierra Maestra genoemd. Het strekt zich uit over 250 km langs de zuidoostelijke kust. Een van de toppen ervan is de Pico Turquino, de belangrijkste piek van het eiland (1972 m). In het westen bevindt zich de Cordillera de Guaniguanico en in het midden het Escambray-gebergte.

Er zijn veel karstformaties op het eiland. De galerijen van een van de grootste grotten (Santo Tomas) hebben een totale lengte van 25 km. Mangroven en zandstranden bezetten de kustgebieden.

Er zijn geen lange rivieren in Cuba en ze worden meestal gevoed door regenval. De belangrijkste is de Cauto (370 km), die in het oosten van het eiland stroomt. Er zijn verdwijnende en ondergrondse rivieren in de karstgebieden.

De republiek is administratief verdeeld in 16 provincies, en die zijn weer onderverdeeld in 169 gemeenten. Isla de la Juventud heeft de status van bijzondere gemeente en is rechtstreeks ondergeschikt aan de centrale overheid.

Waar ligt Cuba?

Cuba ligt net ten zuiden van de Kreeftskeerkring op het kruispunt van de Atlantische Oceaan (noord en oost), de Golf van Mexico (west) en de Caribische Zee (zuid). Haïti, het dichtstbijzijnde buurland, ligt 48 mijl (77 km) naar het oosten, over de Bovenwindse Passage; Jamaica ligt 87 mijl (140 km) naar het zuiden; de Bahamas-archipel strekt zich uit tot binnen 50 mijl (80 km) van de noordkust; en de Verenigde Staten liggen ongeveer 90 mijl (150 km) naar het noorden over de Straat van Florida.

Hoelang is het vliegen naar Cuba?

De totale vliegtijd van Amsterdam, Nederland naar Havana, Cuba bedraagt 10 uur en 13 minuten.

Welke taal spreken ze in Cuba?

Cubaans Spaans. Gesproken door 11 miljoen native speakers, is Cubaans Spaans, ook wel Cubano genoemd, de lingua franca van Cuba. Ondanks het isolement is de Cubaanse taal beïnvloed door de levendige diversiteit van de bevolking.

Hoe groot is Cuba?

1200 kilometer. Cuba is een lang en smal eiland. Het strekt zich 1.200 kilometer uit van oost naar west, maar is op de meeste plaatsen slechts 100 kilometer breed. Hoge bergen en glooiende heuvels bedekken ongeveer een derde van Cuba.

Is Cuba een duur land?

Als je vraagt of Cuba duur is, hangt het ervan af hoeveel plaatsen je wilt bezoeken. Als je alleen Havana bezoekt, hoef je niet te budgetteren voor vervoer, tenzij je taxi’s pakt. Als je echter andere bestemmingen bezoekt, zoals Vinales en Trinidad, zul je je Cuba-budget aanzienlijk moeten oprekken.

Exclusieve vakantiedeals ontvangen?

Schrijf je in voor onze vakantiealert en blijf op de hoogte!