Rondreis Rome; De beste route door Rome met tips

Het kan moeilijk zijn om te beslissen wat je drie dagen in Rome gaat doen als je een vakantie naar Rome organiseert. Laten we eerlijk zijn, er is gewoon te veel te doen in deze wereldstad.

Ik kan vooringenomen zijn omdat ik 12 jaar van mijn jeugd in Rome heb doorgebracht. Maar dat betekent ook dat ik de Eeuwige Stad op mijn duimpje ken, en daarom onthul ik hier alle activiteiten die de moeite waard zijn, van de traditionele must-see bezienswaardigheden tot de juweeltjes die de meeste bezoekers over het hoofd zien.

Dit driedaagse schema om Rome te zien wijkt af van de norm. Het zit boordevol insider informatie die je zal helpen toeristische routes te vermijden, geweldige verborgen gebieden te vinden die door de meeste toeristen niet worden ontdekt, de mooiste locaties voor zonsondergangen te vinden en te genieten van Italiaans eten in eetgelegenheden die populair zijn bij de lokale bevolking.

Daarnaast zijn er tips om geld te besparen en wachtrijen te vermijden. Dus zonder verder oponthoud, geniet van onze exclusieve driedaagse reisgids in Rome.

Planning van je 3-daagse reisgids in Rome: Snelle tips

Waar te overnachten

Beste begeleide tours

Extra tips

Tips voor een rondreis door Rome

Dag 1 in Rome: Historisch centrum + Villa Borghese

Piazza Navona

 • Bezoektijd: 30-60 min
 • Voorgestelde starttijd: 09:00
Piazza Navona
Piazza Navona

Eén van de meest prachtige pleinen van Centro Storico, Piazza Navona, is een geweldige plek om je eerste van drie dagen in Rome (het historische centrum van de stad) te beginnen. Je wordt verrast door de prachtige structuren, fonteinen en artistieke sfeer zodra je dit plein betreedt.

Je kunt er ook alleen genieten, met slechts een paar bewoners die hun hond uitlaten, als je er heel vroeg in de ochtend (voor 8 uur) heen gaat. Het is de moeite waard om vroeg op te staan om het plein bijna helemaal leeg te zien; het is alsof je een prachtig kunstwerk betreedt.

De prachtige Fontana dei Quattro Fiumi, gemaakt door Bernini in 1651, staat midden op het plein. Deze fontein is voorzien van prachtig beeldhouwwerk, dat het best tot zijn recht komt onder het genot van een gelato – ja, er zijn verschillende ijssalons op dit plein!

Piazza Navona was vroeger een plek voor festivals en sportevenementen, maar dient nu als ontmoetingsplaats voor muzikanten, kunstenaars en straatartiesten. Daardoor is de sfeer op dit plein de hele dag door bijzonder actief en kan je bij de kraampjes van de kunstenaars zelfs enkele prachtige Italiaanse schilderijen kopen.

Kunstenaarsstands op het Piazza Navona overdag
Kunstenaarsstands op het Piazza Navona overdag

De obers zullen proberen je naar een van de vele eetgelegenheden op Piazza Navona te lokken. De overgrote meerderheid van de eetgelegenheden op dit plein zijn toeristenvallen die noch authentiek noch redelijk geprijsd zijn. Ik raad je niet aan hier te gaan eten, want er zijn veel uitstekende, authentieke eetgelegenheden elders in de oude wijk.

Pantheon

 • Bezoektijd: 30-45 min.
 • 5 min lopen van Piazza Navona
Pantheon
Pantheon

Het Pantheon, één van de oudste en best bewaarde gebouwen in de Eeuwige Stad, is een must-see op elke driedaagse reisroute naar Rome. Deze Romeinse tempel, voltooid tussen 126 en 128 na Christus en oorspronkelijk gewijd aan de heidense goden van Rome, werd later omgevormd tot een christelijke kerk.

De constructie van het Pantheon is zo verbazingwekkend dat Michelangelo naar verluidt zei: “Het was het ontwerp van engelen, niet van mensen,” nadat hij het had bezocht. Maak gewoon een wandeling binnen dit monument en bekijk het decor onder de oculus, het centrum van de koepel dat zich opent naar de hemel, om te begrijpen wat hij bedoelde.

Tip: Als je op een zaterdag, zondag of Italiaanse feestdag wilt komen, moet je vooraf reserveren. Ik adviseer om de Pantheon Tour te doen. (⭐️ 4.7/5).

Belangrijke Italiaanse heersers zoals Vittorio Emanuele II, de eerste monarch van het land, en Renaissance schilders zoals Rafaël liggen vandaag de dag begraven in het Pantheon. Bovendien is dit monument nog steeds in gebruik als kerk, waar vaak de katholieke mis wordt opgedragen.

 • Openingstijden: 9.00 – 19.00 uur dagelijks (laatste toegang om 18.30 uur).
 • Toegangsprijzen: Gratis
 • Rondleiding: Pantheon Rondleiding (⭐️ 4.7/5)

Piazza Del Campidoglio (Capitoline Hill)

 • Bezoektijd: 15 min.
 • 13 min lopen van Pantheon
Piazza Del Campidoglio Capitoline Hill
Piazza Del Campidoglio (Capitoline Hill)

Op de Capitoolheuvel, de belangrijkste van de zeven heuvels van Rome, ligt het Piazza del Campidoglio, het eerste moderne plein van de Eeuwige Stad en het ontwerp van niemand minder dan de beroemde beeldhouwer Michelangelo. De indrukwekkende standbeelden van Marcus Aurelius en de wolvin maken dit mooie gebied, dat veel rustiger is dan de meeste andere bezienswaardigheden van Rome, nog fascinerender.

Voor een adembenemend uitzicht op het Forum Romanum ga je naar de achterkant van het plein (dat je zult bezoeken op dag 2 van deze 3-daagse reisroute in Rome). Je kunt ook enkele tentoonstellingen bekijken in de Capitolijnse Musea, die dit plein omringen, als je van beelden, schilderijen en andere kunstwerken houdt.

Houd er rekening mee dat een bezoek aan de Capitolijnse Musea slechts 1-2 uur duurt, maar dat betekent wel dat je andere activiteiten van dag 1 moet overslaan. Deze piazza is een snelle stop. Als je de Galleria Borghese niet wilt bezoeken, adviseer ik alleen deze musea te bezoeken (voorgesteld voor later op de dag). Ik vind de Galleria Borghese veel mooier.

Altare Della Patria (Piazza Venezia)

 • Bezoektijd: 45 min.
 • 4 min lopen van Piazza del Campidoglio
Altare Della Patria Piazza Venezia
Altare Della Patria (Piazza Venezia)

Het Altare della Patria op het Piazza Venezia is één van de meest indrukwekkende en opvallende bouwwerken van Rome, en het ligt vlakbij het Piazza del Campidoglio.

Dit bouwwerk werd in 1911 opgedragen aan Vittorio Emanuele II, de eerste monarch van Italië. Je zult getuige zijn van oneindige verdiepingen met prachtige witmarmeren trappen en rijen Korinthische zuilen in de spectaculaire architectuur, die je gegarandeerd met ontzag zal vervullen.

Wandel over het Piazza Venezia om dit indrukwekkende bouwwerk vanuit vele perspectieven te bekijken en te fotograferen, maar vergeet niet de liften naar het panoramische terras te nemen. Het uitzicht op de oude wijk van Rome is ongetwijfeld adembenemend.

Uitzicht op Altare Della Patria Piazza Venezia
Uitzicht op Altare Della Patria (Piazza Venezia)

Je kunt ter plaatse een normaal kaartje kopen voor €12 om toegang te krijgen tot het panoramische terras. Het Panoramic Glass Elevator Ticket met Audio App is de enige optie als je liever vooraf reserveert. Dit ticket geeft toegang tot twee naburige musea, het Museum van het Risorgimento en het Nationaal Museum van het Palazzo di Venezia, evenals een audiotour.

Basilica Di Santa Maria Maggiore

 • Bezoektijd: 20 min.
 • 18 min lopen van Altare della Patria
Basilica Di Santa Maria Maggiore
Basilica Di Santa Maria Maggiore

De Basilica di Santa Maria Maggiore, één van de vier belangrijkste basilieken van Rome, is ook de grootste kathedraal van de stad ter ere van de Maagd Maria. Deze basiliek is een verborgen schat en is meestal niet bijzonder druk, in tegenstelling tot de meeste andere bezienswaardigheden in het centrum van Rome, waardoor het één van de rustigere plekken op uw schema is voor drie dagen Rome.

Deze kerk, die oorspronkelijk werd gebouwd in de vierde eeuw en later gerenoveerd, vertoont een spectaculaire fusie van verschillende architectonische vormen, waaronder christelijk, renaissance en barok. Wacht maar tot je binnen bent als je denkt dat de buitenkant van de basiliek spectaculair is. Het prachtige dak van deze kerk, de ionische zuilen en het mozaïekwerk zijn werkelijk verbazingwekkend.

Bovendien dateren veel onderdelen van de basiliek uit verschillende tijdperken van de Romeinse geschiedenis. In feite is de constructie van deze kerk een weergave van hoe de christelijke kunst zich in Rome ontwikkelde.

 • Openingstijden: 7.00 – 18.45 uur dagelijks
 • Toegangsprijzen: Gratis

Fontana Di Trevi (Trevi Fontein)

 • Bezoektijd: 30 min.
 • 19 min lopen van Basilica di Santa Maria Maggiore
Fontana Di Trevi Trevi Fontein
Fontana Di Trevi (Trevi Fontein)

Een bezoek aan de Trevifontein is een must als je in Rome bent. Het is de grootste barokke fontein in de Eeuwige Stad en ongetwijfeld één van de mooiste uitzichten van Italië. Hij werd voltooid in 1762.

Deze fontein is 49 meter breed en 26 meter hoog, en is gebouwd bovenop een oude waterbron. Het is een monument waar je keer op keer naar terug kunt gaan en toch het gevoel hebt dat je het voor het eerst ziet. Ook al ben ik er als Romein al duizenden keren geweest, ik heb nog steeds dat gevoel.

Het gooien van een muntje in de Trevifontein met je rechterhand over je linkerschouder is een bekende gewoonte bij een bezoek aan de plek. Volgens een legende voorspelt het gooien van één muntje je terugkeer naar Rome, twee muntjes voorspellen je terugkeer en je verliefdheid op een verleidelijke Italiaan, en drie muntjes voorspellen je uiteindelijke huwelijk met die persoon in Rome.

Of je nu in deze mythe gelooft of niet, de munten komen ten goede aan een goed doel. Elk jaar zamelt de fontein ongeveer een miljoen euro in, die vervolgens aan regionale organisaties wordt geschonken.

Fontana Di Trevi Trevi Fontein van dichtbij
Fontana Di Trevi (Trevi Fontein) van dichtbij

Toptip: Overdag is de Trevifontein altijd druk met toeristen. Voor een heel andere sfeer moet je ’s ochtends vroeg bij zonsopgang gaan. Je kunt dan foto’s maken zonder andere mensen erbij en deze locatie in alle rust en eenzaamheid waarderen.

Eet tip: Blijf uit de buurt van de toeristenvallen bij de Trevifontein. Maak in plaats daarvan een korte wandeling van 5 minuten naar het sterk aanbevolen Ristorante Sora Lucia om te genieten van hun heerlijke carbonara.

Piazza Di Spagna (Spaanse Treden)

 • Bezoektijd: 30 min.
 • 10 min lopen van de Trevifontein
Piazza Di Spagna Spaanse Treden
Piazza Di Spagna (Spaanse Treden)

Neem de Via del Corso in noordelijke richting vanaf de Trevifontein om één van de meest herkenbare plekken van Rome te bereiken, de Spaanse Trappen.

Het meest bekende winkelgebied in het oude centrum is de Via del Corso. Het heeft een zeer actieve sfeer en is een geweldig gebied om mensen te kijken. Het is bezaaid met designerzaken en een paar ijssalons.

Neem even de tijd om de barokke Fontana della Barcaccia (“Fontein van de lekkende boot”) aan de voet van het Piazza te bekijken als je bij de prachtige Spaanse Trappen bent aangekomen. Deze fontein werd gebouwd ter ere van een verschrikkelijke overstroming van de Tiber in 1598, waarbij een boot op het Piazza di Spagna achterbleef.

De mooie en bezienswaardige Trinità dei Monti kerk ligt bovenaan de 174 trappen, waar je wordt verwelkomd door schilders die druk bezig zijn met het schilderen van portretten.

Het prachtige uitzicht als je de Spaanse Trappen beklimt
Het prachtige uitzicht als je de Spaanse Trappen beklimt

Hoewel het uitzicht vanaf de top spectaculair is, moet je ook stoppen bij het eerste terras op weg naar boven voor een adembenemend uitzicht op de Via dei Condotti, de belangrijkste winkelstraat van Rome.

Houd er rekening mee dat zitten op de Spaanse Trappen vanaf 2019 verboden is. (om dit UNESCO erfgoed te behouden). Bovendien riskeer je een boete van maximaal €400 als je de trappen beschadigt of vervuilt.

Villa Borghese

 • Bezoektijd: 1 uur
 • 25 min. lopen vanaf de Spaanse Treden
Villa Borghese
Villa Borghese

Het mooiste park van de stad, Villa Borghese, is het volgende programmapunt voor een 3-daagse rondreis in Rome. Om de drukke straten van het historische centrum te ontvluchten, kan je een wandeling maken in dit rustige park. Villa Borghese, dat wordt begrensd door bossen en groene weiden, is ook de locatie van verschillende prachtige Romeinse fonteinen en standbeelden.

Huur een bootje bij het meer (Laghetto Di Villa Borghese) en geniet van het rondroeien. Of ontspan op één van de vele zitjes in het park en geniet van de ontspannen sfeer. Lokale families met kinderen en huisdieren, skaters die hun kunsten vertonen, en jeugdige liefde die bij elke bocht opbloeit, zullen je omringen.

Tip: Een fiets huren is een geweldige manier om Villa Borghese te verkennen. Je kunt er één huren bij Viale dell’Uccelliera of Viale Goethe, die beide in het park te vinden zijn. Er zijn gewone fietsen, tandems voor twee personen en zelfs vierwielers voor vier personen beschikbaar (perfect voor gezinnen met kinderen).

Galleria Borghese

 • Bezoektijd: 2 uur
 • Gelegen in de Villa Borghese
Galleria Borghese
Galleria Borghese

Galleria Borghese (Borghese Galerij), één van de meest spectaculaire musea van Rome, is een belangrijke bezienswaardigheid van Villa Borghese. Je kunt er gemakkelijk te voet of met de fiets komen vanaf elke locatie in Villa Borghese, omdat het aan het oostelijke uiteinde van het park ligt.

De opmerkelijke kunstcollectie in de Galleria Borghese omvat werken van Tiziano, Caravaggio, Botticelli en Rafaël. Terwijl je rondloopt, zie je prachtige mozaïeken, uitstekende beeldhouwwerken en prachtige schilderijen aan de muren en het plafond.

De Galleria Borghese is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 9.00 tot 19.00 uur, met de laatste toegang om 17.45 uur. Omdat het druk zal zijn en er een lange wachttijd zal zijn, moet je veel van tevoren je toegang reserveren en 45 minuten voor je toegangstijd aankomen.

De galerij is voor elke bezoeker twee uur geopend (behalve voor degenen die om 17.45 uur binnenkomen). Houd er rekening mee dat je alleen het hele uur naar binnen kunt (je kunt bijvoorbeeld om 10 uur of 11 uur naar binnen, maar niet om 10.30 uur of 11.15 uur).

22De verkrachting van Proserpina22 van Bernini 1621 in de Galleria Borghese
“De verkrachting van Proserpina” van Bernini (1621) in de Galleria Borghese

Tip: Een hekel aan in rijen staan? Om meteen binnen te komen, plan je een rondleiding door de Borghese Gallery ( ⭐️4.7/5)! Je leert hierdoor ook de fascinerende achtergrond van elk kunstwerk kennen. Zelfs als je geen rondleiding wil, zal een skip-the-line ticket je een hoop tijd besparen.

 • Openingstijden: Dinsdag t/m zondag: 9.00 – 19.00 uur (laatste toegang om 17.45 uur) | Gesloten op maandag
 • Toegangsprijzen: Normaal – €15 | Leeftijd 18-25 – €4  | Gratis met de Roma Pass of OMNIA Card (maar je moet nog steeds vooraf reserveren door te bellen naar +39 06 32810)
 • Aanbevolen rondleiding: Borghese Gallery rondleiding (⭐️ 4.7/5)

Terrazza Del Pincio – Zonsondergang

 • Bezoektijd: 20-30 min.
 • 20 min lopen of 10 min fietsen vanaf Galleria Borghese
Het ongelooflijke uitzicht op de zonsondergang vanaf het Terrazza del Pincio
Het ongelooflijke uitzicht op de zonsondergang vanaf het Terrazza del Pincio

Het prachtige Terrazza del Pincio, een terras met het meest adembenemende uitzicht over Rome bij zonsondergang, is nog een must-see locatie in de Villa Borghese die je moet toevoegen aan je agenda voor je 3-daagse rondreis in Rome. Het plezier van een bezoek aan dit observatieplatform is onbetaalbaar.

Je kunt ontspannen naar het prachtige uitzicht op het Piazza del Popolo net onder het terras, de beroemde Altare della Patria die boven de oude gebouwen uittorent, en de koepel van de Sint-Pietersbasiliek in de verte als de lucht roze en oranje wordt en de Eeuwige Stad begint op te lichten.

Op het terras kunnen ook getalenteerde muzikanten aanwezig zijn, die zorgen voor de ideale achtergrondmuziek bij dit fantastische tafereel. Het is moeilijk te overdrijven hoe prachtig het uitzicht is in combinatie met de live muziek. Dit moet je zelf zien.

Eet tip: In tegenstelling tot de vele toeristenvallen in de omgeving, ligt Antica Osteria Brunetti op slechts 6 minuten lopen van Terrazza del Pincio en serveert echte regionale gerechten. Probeer hun tonnarelli alla gricia als je kunt!

Avondwandeling door het historische centrum

Bezoektijd: 1-2 uur

Piazza della Repubblica s avonds 1
Piazza della Repubblica ’s avonds

Veel van de bezienswaardigheden die je overdag hebt gezien, kun je na het avondeten gemakkelijk opnieuw bezoeken, dit keer om ze ’s avonds in al hun pracht verlicht te zien. Behalve dat deze monumenten ’s avonds gewoon mooier zijn, is een ander voordeel dat de sfeer ’s nachts rustiger is omdat er minder mensen zijn.

De Trevifontein, de Spaanse Trappen, Piazza Navona, het Pantheon, Altare della Patria en het Colosseum zijn enkele van de beste bezienswaardigheden om ’s avonds te bekijken. Als je nog tijd hebt, bezoek dan het Piazza della Repubblica om meer prachtig verlichte structuren en fonteinen te zien.

Top Tip: Je kunt Rome op een nieuwe manier beleven door één van de vele beschikbare nachtelijke excursies te maken. Van e-bike nacht excursies met eten en wijn proeven tot spooktochten en nachtelijke fotografie wandelingen, alles is beschikbaar.

Dag 2 in Rome: Het oude Rome + Trastevere

Colosseum

 • Bezoektijd: 1-2 uur
 • Voorgestelde starttijd: 8:30
Het Colosseum
Het Colosseum

Begin de tweede dag van je driedaagse rondreis in Rome met een bezoek aan het prachtige Colosseum, de meest herkenbare bezienswaardigheid van de stad. Dit monument, met een geschiedenis van bijna 2000 jaar, biedt een fascinerende kijk op het leven in het vroege Romeinse Rijk.

Tussen 72 en 80 na Christus werd het Colosseum gebouwd, dat snel naar de top van de Romeinse amfitheaterhiërarchie steeg. Het diende als het belangrijkste centrum voor vermaak van het Romeinse Rijk.

Meer dan 50.000 toeschouwers konden hier plaatsnemen om de gewelddadige gevechten tussen gladiatoren en exotische dieren te zien. Helaas zijn hier tijdens de meer dan 500 jaar durende spelen ongeveer 500.000 mensen en 1 miljoen wilde dieren omgekomen.

Het Colosseum.png van dichtbij
Het Colosseum

Sinds de zesde eeuw hebben aardbevingen, plunderingen en bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog schade toegebracht aan het Colosseum. Hierdoor is vandaag de dag nog maar een deel zichtbaar. Het is één van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Rome vanwege zijn lange geschiedenis en zijn opname op de lijst van de zeven wereldwonderen van de moderne wereld.

Je zult uren in de rij staan als je je reis niet vooruit plant. Hoewel je online een toegangsbewijs kunt reserveren, raad ik je sterk aan om in plaats daarvan een rondleiding met gids te nemen, om de redenen die ik hieronder zal beschrijven.

Waarom een rondleiding door het Colosseum een must is

De snelste entree en het meest efficiënte gebruik van je tijd is een rondleiding door het Colosseum. Zelfs als je je tickets online koopt, zal er nog steeds een enorme rij bij de poort staan vanwege het overweldigende aantal bezoekers van het Colosseum.

Met een rondleiding kan je snel het Colosseum betreden na een zeer kleine wachttijd. Dan, zodat je geen tijd hoeft te verspillen met zoeken, zal je gids je de weg wijzen naar alle belangrijke locaties binnenin. Er is niet veel tijd te verspillen als je maar drie dagen hebt om Rome te verkennen.

Bovendien kan een deskundige lokale gids je helpen de geschiedenis van het Colosseum te begrijpen en te waarderen. Afhankelijk van de tour die je kiest, kan je ook speciale toegang krijgen tot Colosseum gebieden die normaal niet toegankelijk zijn, zoals de Underground en de Arena.

De top 2 rondleidingen door het Colosseum

 • Roman Forum, Underground Colosseum, and Arena Tour (⭐️4.7/5) – De meest uitgebreide tour van het Colosseum omvat exclusieve toegang tot de Arena en de Underground, waar je kunt wandelen over de 525-meter weg die langs de gladiatoren poort en echt onderdompelen in de Romeinse cultuur.
 • Tour of the Roman Forum, Colosseum Arena, and Palatine Hill (⭐️4.7/5) een tour van het Colosseum die toegang geeft tot de Arena maar niet tot de Underground. Vervolgens een rondleiding door het Forum Romanum en een prachtig uitzicht op het Colosseum vanaf de Palatijnse Heuvel (het politieke, sociale en religieuze centrum van het Romeinse Rijk).

Topadvies voor een bezoek aan het Colosseum zonder gids

 • Koop een skip-the-line toegangsbewijs; het kost €3 extra maar kan je helpen voorkomen dat je uren in de rij moet staan, vooral tijdens drukke en daluren.
 • De ideale tijd om het Colosseum te bezoeken is wanneer het om 9 uur opengaat. Om sneller door de ingang te gaan, reserveer je je tijdslot bij de aankoop van je ticket (het is verplicht). Je moet ook minstens 30 minuten voordat de deur opengaat, komen.
 • Met de Roma Pass, de OMNIA Vatican & Rome Card of de Best of Rome All Access Pass kan je het Colosseum gratis betreden. Je tijdslot moet nog steeds vooraf online worden gereserveerd. Op de officiële website kan je dit doen onder het kopje Roma Pass.
 • Het totale aantal toegestane gasten per dag is beperkt. Als de officiële website is uitverkocht op de dag die je wilt bezoeken, kun je nog steeds een kaartje kopen via Tiqets hier.
 • Van november tot maart is het Colosseum veel minder druk.
 • Een uitstapje met kinderen: Het Colosseum is gratis toegankelijk voor iedereen onder de 18 jaar, maar zij kunnen niet online reserveren. Als je je kaartje als volwassene hebt gekocht, krijgt je kind een gratis kaartje als het met je mee naar binnen gaat.
 • Haal je gratis kaartje bij de kassa ter plaatse als je jonger bent dan 18 en zonder volwassene gaat (door in de rij te gaan staan).
Het Colosseum 2 1
 • Openingstijden: Tot 28 februari 2022: dagelijks 9.00 – 16.30 uur | 1 maart – 26 maart 2022: dagelijks 9.30 – 17.30 uur | 27 maart – 31 augustus 2022: dagelijks 9.30 – 19.15 uur.
 • Toegangsprijzen: (gecombineerd Colosseum + Forum Romanum + Palatine Hill ticket) Normaal – €18 | EU-burgers van 18-25 jaar – €2 | Gratis voor iedereen onder de 18 jaar.
 • Aanbevolen rondleiding: Colosseum Underground, Roman Forum & Hill Tour (⭐️ 4.8/5)

Roman Forum & Palatine Hill

 • Bezoektijd: 1-2 uur
 • 5 minuten lopen van het Colosseum
Roman Forum Palatine Hill
Roman Forum & Palatine Hill

Het Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel, de prachtige buren van het Colosseum, zijn ook toegankelijk op dezelfde dag met een kaartje voor het Colosseum. Tijdens het Romeinse Rijk was het Forum Romanum het centrum van politieke, kerkelijke en sociale activiteiten.

Je kunt nog steeds de overblijfselen van de oudste en belangrijkste tempels en heiligdommen uit het oude Rome bekijken als je vandaag door het gebied wandelt. Na de val van het rijk werd het Forum vergeten, verlaten en onder de grond gestopt; het werd pas in 1898 weer ontdekt.

De prachtige Palatijnse Heuvel, die soms de geboorteplaats van Rome wordt genoemd, ligt dicht bij het Forum Romanum. Ook al is het omgeven door verschillende antieke tempels en bogen, het Colosseum is vanaf daar in al zijn glorie te zien.

Tip: Als je je kaartje voor het Colosseum liever ter plekke koopt dan vooraf, ga dan eerst naar de kassa’s van het Forum Romanum of de Palatine Hill en bezoek deze locaties. Vergeleken met de kassa van het Colosseum zijn de rijen daar korter.

Het uitzicht op het Colosseum vanaf de Palatijnse heuvel
Het uitzicht op het Colosseum vanaf de Palatijnse heuvel

Dat gezegd hebbende, zal men je niet tot deze drie locaties toelaten als alle beschikbare tijdslots voor de dag bezet zijn, wat vaak voorkomt tijdens het drukke seizoen. Bovendien bieden ze alleen tickets voor dezelfde dag, dus je beste kans is om je ticket online te kopen of een rondleiding te nemen als je daar bent.

 • Openingstijden: Tot 28 februari 2022: dagelijks 9.00 – 16.30 uur | 1 maart – 26 maart 2022: dagelijks 9.30 – 17.30 uur | 27 maart – 31 augustus 2022: dagelijks 9.30 – 19.15 uur.
 • Toegangsprijzen: (gecombineerd Colosseum + Roman Forum + Palatine Hill ticket) Normaal – €18 | EU-burgers van 18-25 jaar – €2 | Gratis voor iedereen onder de 18 jaar.
 • Aanbevolen rondleiding: Colosseum Underground, Roman Forum & Hill Tour (⭐️ 4.7/5)

Terme Di Caracalla (Baden van Caracalla)

 • Bezoektijd: 1-2 uur
 • 20 min. lopen vanaf Palatijnse Heuvel
Terme Di Caracalla
Terme Di Caracalla

Bezoek Terme di Caracalla, de volgende bestemming op je agenda tijdens je 3-daagse rondreis door Rome, als je geïnteresseerd bent in het zien van oude Romeinse openbare baden. De Thermen van Caracalla behoorden tot de grootste en meest spectaculaire thermale complexen toen ze tussen 212 en 216 na Christus werden gebouwd.

De Romeinen bezochten graag openbare baden; het was hun favoriete vorm van sociale interactie. De Terme di Caracalla had echter meer dan alleen badkamers. Mensen hebben er meer dan 300 jaar gewerkt, rondgewandeld in de tuinen, bibliotheken bezocht en de goden aanbeden in de tempels.

Vandaag is alles wat overblijft van dit bouwwerk zichtbaar, maar ondanks de ruïnes is de grootsheid ervan nog duidelijk zichtbaar. In Terme di Caracalla kan je ook een geweldige operavoorstelling bijwonen. De concertagenda vind je hier.

Tip: Voor 7 euro extra kan je bij de ingang een virtual reality-bril kopen om je verder onder te dompelen in de Thermen van Caracalla. Het is een mooie ervaring om de digitale recreatie te bekijken van hoe elke locatie er in zijn hoogtijdagen uitzag.

 • Openingstijden: Het varieert – check het real-time hier
 • Toegangsprijzen: Normaal – €8 | EU-burgers van 18-25 jaar – €2 | Gratis voor iedereen onder de 18 jaar
 • Aanbevolen rondleiding: Caracalla Baths & Circus Maximus Tour (⭐️ 4.8/5)

Bocca Della Verità (Mond van de waarheid)

 • Bezoektijd: 10-20 min.
 • 20 min lopen van Terme di Caracalla
Bocca Della Verita
Bocca Della Verità

Ga naar de beroemde Bocca della Verità, die je misschien gezien hebt op Roman Holiday, na het zien van de Baden van Caracalla. Dit marmeren masker zou volgens een bekend verhaal de hand bijten van personen die hebben gelogen.

Je zult waarschijnlijk een rij mensen aantreffen die wachten om op de foto te gaan met hun hand in de Mond van de Waarheid als je op deze plek aankomt. Deze plek is een bezoek waard als je van mythen en legenden houdt voor een korte blik of kiekje.

 • Openingstijden: 9:30 uur – 17:50 uur dagelijks
 • Toegangsprijzen: €2

Giardino Degli Aranci – Herfst/winter zonsondergang

 • Bezoektijd: 20 min.
 • 9 min lopen van Bocca della Verità
Giardino Degli Aranci
Giardino Degli Aranci

Niet ver van de Bocca della Verità ligt één van de rustigste en mooiste tuinen van Rome, Giardino degli Aranci (Sinaasappeltuin). Dit park, dat zijn naam dankt aan de sinaasappelbomen die er goed gedijen, biedt rust en kalmte in schril contrast met de hectische ochtend die je hebt doorgebracht met je bezoek aan het Colosseum.

Het adembenemende uitzicht over Rome vanaf de belvedère van dit park is het meest opvallende kenmerk (uitkijkpunt). Met een fles wijn in de hand kan je genieten van het prachtige uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek. Het uitzicht zal waarschijnlijk nog adembenemender zijn als je in de herfst of winter gaat, wanneer de zon ondergaat rond de tijd dat je er bent.

 • Openingstijden: 7 uur – 18 uur dagelijks
 • Toegangsprijzen: Gratis

Trastevere & Basilica Di Santa Maria

 • Bezoektijd: 1-2 uur
 • 21 min. lopen van Giardino degli Aranci
Trastevere Basilica Di Santa Maria
Trastevere & Basilica Di Santa Maria

De wijk Trastevere, die bekend staat om zijn historische gebouwen, kronkelende geplaveide straatjes en, het belangrijkste, de beste eetgelegenheden van de hele stad, is de volgende belangrijke bestemming op je 3-daagse reisroute voor Rome.

In feite staat Trastevere bekend als de “foodie-wijk” van Rome en is het de ideale locatie in de stad om de authentieke Romeinse keuken te proeven.

Enkele van de beste eetgelegenheden in Trastevere zijn Nannarella, La Tavernetta 29 en Grazia & Graziella. De beste plek voor een aperitivo, of Italiaanse cocktail voorafgaand aan de maaltijd, is Bar San Calisto. De lokale bevolking komt hier vaak.

Hoewel er ook andere kerkjes en musea verscholen liggen in de charmante steegjes van Trastevere, moet je echt het Piazza di Santa Maria zien, waar zich de Basilica di Santa Maria bevindt, één van de oudste kerken van Rome.

Basiliek van Santa Maria in Trastevere 1
Basiliek van Santa Maria in Trastevere

De Basilica di Santa Maria, waarschijnlijk de vroegste officiële christelijke tempel in Rome, werd gebouwd in de derde eeuw. Binnen bevinden zich prachtige mozaïeken en muurschilderingen uit de 12e eeuw, evenals prachtige schilderijen en vergulde plafonds.

Gianicolo (Janiculum Hill) – Lente/zomer zonsondergang

 • Bezoektijd: 30 min.
 • 15 min lopen van Basilica di Santa Maria in Trastevere
Het uitzicht op Rome vanaf Gianicolo
Het uitzicht op Rome vanaf Gianicolo

Gianicolo, een heuvel met een prachtig 360 graden uitzicht over de hele stad, ligt niet ver van Trastevere en is een verborgen schat van Rome waar de meeste bezoekers geen weet van hebben.

Lokale stelletjes hangen vaak samen op Gianicolo. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom; het uitzicht vanaf de top van de heuvel is adembenemend en wordt nog veel romantischer met een fles wijn erbij.

Als je in de lente of zomer komt, gaat de zon waarschijnlijk onder rond de tijd dat je aankomt, en je wilt niet missen hoe de hemel oranje kleurt boven de bekendste bezienswaardigheden van Rome.

Tip: Er zijn verschillende traditionele eetgelegenheden in de buurt als je geen kans krijgt om te eten voordat je Gianicolo bezoekt. Je zou naar Dar Poeta moeten gaan voor de beste pizza van Rome, naar mijn mening.

Isola Tiberina

 • Bezoektijd: 1-2 uur
 • 22 min. lopen van Gianicolo
Isola Tiberina in de avond
Isola Tiberina in de avond

Als je in de zomer drie dagen te besteden hebt in Rome, is er nog één ding dat je moet doen: Isola Tiberina (Tibereiland) bezoeken voor wat koele drankjes en een ongelooflijke ervaring in het nachtleven.

Een mooi klein eiland genaamd Isola Tiberina ligt in de rivier de Tiber. Ook al is de prachtige Basilica di San Bartolomeo overdag geweldig om te zien, het is ’s nachts dat deze locatie tot leven komt.

De oevers van het eiland zijn de hele zomer door bezaaid met tijdelijke bars. Je kunt live muziek horen spelen naarmate je dichter bij de locatie komt en de levendige gesprekken horen van bewoners die genieten van een drankje. Op het eiland zijn er ook een heleboel eetgelegenheden die het hele jaar open zijn, evenals een openluchtbioscoop in de zomer.

Dag 3 in Rome: Vaticaan stad + Food tour

Vaticaanse Musea & Sixtijne Kapel

 • Bezoektijd: 2,5-3 uur
 • Voorgestelde starttijd: 8:30
Vaticaanse Musea
Vaticaanse Musea

Het grootste deel van de laatste dag van je 3-daagse schema in Rome breng je door in Vaticaanstad, een land binnen Rome.

Het Vaticaan, waar de paus verblijft, is het centrum van de Rooms-Katholieke Kerk. Je kunt de paus horen vanaf het Sint-Pietersplein, dat zich rond de bekende Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan bevindt, als je tijdens Kerstmis of Pasen in Rome bent.

Ik raad je sterk aan je reis naar Vaticaanstad te beginnen met een stop bij de Vaticaanse Musea om het meeste uit je tijd in Rome te halen. Daarna kan je de Sint-Pietersbasiliek bezichtigen. Dit is om de lange wachtrijen bij de musea te vermijden die je zult ervaren als je later op de ochtend komt.

De Vaticaanse Musea hebben een overvloed aan bijzondere ruimtes en onontdekte schatten. De Raphael Kamers, de Galerij van de Kroonluchters en de Galerij van de Kaarten zijn enkele van de grootste.

Vaticaanse Musea 2
Vaticaanse Musea

De beroemde Sixtijnse Kapel, die Michelangelo vier jaar lang heeft beschilderd, is de grootste trekpleister van de Vaticaanse Musea. Het dak en de muren van deze kapel zijn bedekt met adembenemende schilderijen. Het is logisch waarom het wereldberoemd is geworden.

Top aanbevelingen voor een bezoek aan de Vaticaanse Musea

 • Om de extreem lange rijen bij de kassa te vermijden, koop je je kaartje van tevoren online (je zult echter nog steeds in de rij moeten staan bij de ingang).
 • Als je alle rijen wilt vermijden en de musea via een andere ingang wilt bezoeken, koop dan een skip-the-line toegangsticket (de snelste die beschikbaar is).
 • Met de OMNIA Vatican & Rome Card of de Best of Rome All Access Pass kan je gratis naar binnen en omzeil je de rijen.
 • Kom ten minste 15 tot 30 minuten voor de openingstijd aan om de enorme rijen te vermijden tijdens de drukste maanden van mei tot half september (tenzij je een skip-the-line ticket hebt).
 • Ga niet op maandag of in het weekend, want dat zijn de drukste dagen voor musea. Het Vaticaan is bijzonder geliefd op maandag omdat alle andere musea in Rome gesloten zijn.
 • Elke laatste zondag van de maand is een gratis toegangsdag voor het museum, maar als je niet uren in de rij wilt staan, ga er dan vroeg heen. (Bevestig real-time informatie met de overheid, want deze dienst wordt af en toe opgeheven).
 • Draag altijd gepaste kleding; mannen en vrouwen moeten hun schouders, dijen en decolleté bedekken.
Museums in Rome

Waarom een rondleiding door de Vaticaanse Musea wordt aanbevolen

 • Je bent er zeker van dat je de rij met kaartjes vermijdt.
 • Om de rijen te vermijden en in alle rust van de bezienswaardigheden te genieten, bieden sommige tochten je exclusieve toegang tot de musea voordat ze opengaan.
 • Je kunt de Sint-Pietersbasiliek binnengaan via een afgesloten gebied, wat je 20 minuten lopen en aanzienlijk meer tijd in de rij bespaart.
 • Je leert meer over en ontwikkelt een grotere waardering voor de attracties van het museum.

Mijn suggesties zijn:

Openingstijden: Maandag – zaterdag: 9 uur – 18 uur (laatste toegang om 16 uur) | Gesloten op zondag behalve de laatste van elke maand; 9 uur – 14 uur met laatste toegang om 12:30 uur | Openingstijden variëren vaak dus controleer het altijd real-time hier.

Toegangsprijzen: Volwassenen – €17 | Jongeren en studenten onder de 25 – €8 | Gratis voor kinderen onder de 6 jaar.

St. Peter’s Basilica & Cupola

 • Bezoektijd: 1,5-2 uur
 • 2 minuten lopen vanaf de Sixtijnse Kapel door een beperkte doorgang
St. Peters Basilica Cupola
St. Peter’s Basilica & Cupola

Bezoek de prachtige Sint-Pietersbasiliek na het verkennen van de Vaticaanse Musea. Deze basiliek is de grootste kathedraal ter wereld en werd in de loop van 120 jaar gebouwd. Het heeft ook de hoogste koepel ter wereld, waar je naartoe kunt gaan voor een adembenemend uitzicht over Rome.

Het meest vereerde en belangrijkste bedevaartsoord in de katholieke kerk is de Sint-Pietersbasiliek. Binnen kunnen verbazingwekkende kunstwerken worden gevonden, zoals Michelangelo’s bekende Pietà beeldhouwwerk. De architectuur van deze kerk, van de pilaren tot het dak, is verbazingwekkend.

Zelfs de Heilige Mis kan in de Sint-Pietersbasiliek worden opgedragen. Deze vindt plaats om 8:30, 9, 10, 11, 12 en 17 uur op weekdagen. De tijden zijn 9.00, 10.30, 11.15, 12.15, 13.00, 16.00, 16.45 en 17.30 uur in het weekend en op feestdagen.

Tip: Als je een rondleiding door het Vaticaan neemt, kun je in slechts twee minuten van de Sixtijnse Kapel naar de Sint-Pietersbasiliek reizen door via een smalle gang te gaan. Als je echter alleen gaat, moet je de Vaticaanse Musea verlaten, 20 minuten te voet reizen naar de Sint-Pietersbasiliek en dan in een grote rij wachten om naar binnen te gaan.

Als je de Sint-Pietersbasiliek bezoekt, moet je zeker de top van de koepel beklimmen. Om te ontsnappen aan de middaghitte en de lange rijen die later op de dag ontstaan, is het echt het beste om deze klim te voltooien voordat je de basiliek gaat verkennen (en zo vroeg mogelijk).

Binnen in de Sint Pietersbasiliek links en het uitzicht vanaf de koepel rechts
Binnen in de Sint-Pietersbasiliek (links) en het uitzicht vanaf de koepel (rechts)

Er zijn twee mogelijkheden om de top van de koepel te bereiken: ofwel de hele 551 trappen lopen ofwel een lift nemen naar het terras en de laatste 320 treden lopen. Het prachtige uitzicht op het Sint-Pietersplein en de hele stad Rome vanaf de koepel wil je niet missen.

Eet tip: Het merendeel van de prijzige toeristenval cafés en eetgelegenheden in de nabije omgeving van Vaticaanstad. Je kunt echter verschillende traditionele restaurants bereiken door 10 tot 15 minuten te lopen. Bezoek 200 Gradi voor heerlijke broodjes, Osteria dell’Angelo voor heerlijke pasta, en Pizzaria Bonci voor authentieke lokale pizza al taglio.

 • Openingstijden van de basiliek: Oktober tot maart: 7.00 – 18.30 uur dagelijks | April tot september: 7.00 – 19.00 uur dagelijks
 • Toegangsprijzen basiliek: Gratis
 • Openingstijden koepel: Oktober tot maart: 7:30 – 18 uur dagelijks | April tot september: 7:30 – 17 uur dagelijks
 • Toegangsprijzen Cupola: Lift naar het terras + 320 treden: €8  | Alle 551 treden te voet beklimmen: €6
 • Aanbevolen rondleiding: Sistine Chapel Early Entrance Small Group Tour (⭐️ 5/5)

Castel Sant’Angelo

 • Bezoektijd: 1-1,5 uur
 • 10 minuten lopen van de Sint-Pietersbasiliek
Castel SantAngelo
Castel Sant’Angelo

Nadat je de Sint-Pietersbasiliek hebt gezien, ga je naar het majestueuze Castel Sant’Angelo, de volgende bestemming op je agenda voor Rome, Italië, door de bekende Via della Conciliazione af te wandelen. Keizer Hadrianus bouwde dit fort in 139 na Christus met de bedoeling het te gebruiken als zijn eigen mausoleum.

De paus werd door Castel Sant’Angelo beschermd tijdens verschillende belegeringen in de loop van zijn geschiedenis. Je kunt dit bolwerk nu bezoeken om de kamers te zien waar de paus vroeger woonde en om vanaf het terras te genieten van een adembenemend uitzicht over de stad.

Elke toerist mag het kasteel 1,5 uur bezoeken. Alleen op deze precieze uren mag je het kasteel betreden: om 9 uur, 10.30 uur, 12 uur, 13.30 uur, 15 uur, 16.30 uur en 18 uur. Het maximum aantal gasten dat naar binnen mag is beperkt, dus zorg ervoor dat je van tevoren een kaartje reserveert of je aanmeldt voor een rondleiding.

Castel SantAngelo 2

Ga daarna zeker over de uitgestrekte Ponte Sant’Angelo, die vlak voor het kasteel ligt. Er zijn verschillende mooie fotomomenten en een aantal prachtige standbeelden.

Tip: Ter gelegenheid van het Festa di San Pietro e Paolo, een stadsbreed feest in Rome, op 29 juni, zijn er prachtige vuurwerkshows bij Castel Sant’Angelo. Zorg ervoor dat je het bolwerk ’s nachts bezoekt om deze magie mee te maken, want de sfeer is er absoluut geweldig!

 • Openingstijden: 9.00 – 19.30 uur dagelijks (laatste toegang om 18.00 uur)
 • Toegangsprijzen: Volwassenen – €15 | EU-burgers van 18 – 24 jaar – €7 | Gratis voor kinderen onder de 18 jaar
 • Aanbevolen rondleiding: Castel Sant’Angelo en St. Peter’s Square Tour (⭐️ 4.7/5)

Lungotevere & Ponte Umberto

 • Bezoektijd: 20-30 min.
 • Start direct onder de Castel Sant’Angelo brug
Lungotevere Ponte Umberto
Lungotevere & Ponte Umberto

De rivier de Tiber grenst direct aan Castel Sant’Angelo, en er zijn verschillende mooie bruggen in de buurt. Neem de trap naar beneden naar de Lungotevere, de laan langs de rivier, vanaf de grote brug vlak voor het kasteel. Het is de ideale locatie voor een rustige wandeling.

Neem voor een romantische picknick aan de rivieroever een fles wijn en wat hapjes mee. Voor een adembenemend uitzicht op de Vaticaanse koepel en het Castel Sant’Angelo, weerspiegeld in het meer, ga je naar de Ponte Vittorio Emanuele II brug.

Het uitzicht op de Sint Pietersbasiliek vanaf de Ponte Umberto I
Het uitzicht op de Sint-Pietersbasiliek vanaf de Ponte Umberto I

Draai daarna om en ga naar de Ponte Umberto I, de enige brug die je moet zien tijdens je driedaagse rondreis door Rome. Om de hemel boven de Sint-Pietersbasiliek oranje te zien kleuren, moet je rond zonsondergang op deze brug zijn.

De basiliek zal magisch weerspiegelen in het meer als de stadslichten vervagen, en je krijgt ook een prachtig uitzicht op de andere historische gebouwen.

Campo De’ Fiori + Food tour

 • Bezoektijd: 3-4 uur
 • 12 min. lopen van Ponte Umberto I
Campo De Fiori
Campo De’ Fiori

Ga met ons mee voor de meest voortreffelijke culinaire excursie om je ideale drie dagen in Rome af te ronden. Ga eerst naar Campo de’ Fiori, een bruisend plein waar overdag boerenmarkten worden gehouden. Met verschillende pubs in de buurt wordt het ’s nachts het centrum van het nachtleven van Rome.

Voor de maaltijd kan je in één van de openluchtbars in Campo de’ Fiori een aperitivo drinken, een traditie in Italië om de eetlust op te wekken. Neem daarna een culinaire tour met gids om verrukkelijke regionale delicatessen te proeven terwijl je interessante feiten over Italië leert.

Waarom je zou moeten deelnemen aan een Rome Food Tour

Veel begeleide culinaire excursies hebben een startpunt in of nabij Campo de’ Fiori. Je kunt jezelf volledig onderdompelen in de lokale cultuur en een aantal bijzondere gerechten proeven die je zelf niet zou kunnen vinden door je aan te melden voor een culinaire tour met gids.

De verschillende nachtelijke culinaire excursies in Rome brengen je naar de beste restaurants in de stad, waaronder restaurants die al vele jaren bestaan en ongelooflijk populair zijn bij de inwoners. Bovendien ontdek je een aantal exclusieve Italiaanse kookgeheimen van ervaren koks.

De 3 beste avondwandelingen in Rome, volgens mijn aanbevelingen

Waar te overnachten in Rome voor 3 dagen

Ik raad ten zeerste aan om in het centro storico, oftewel de historische kern van de stad, te verblijven als je in drie dagen dicht bij de grootste bezienswaardigheden van Rome wilt zijn. Bijna alle topbezienswaardigheden van Rome zijn daardoor te voet bereikbaar. Dit zijn mijn top keuzes.

Een hotel in het centrum van Rome

Top pick: Otivm Hotel (⭐ 9.0)

Het prachtige dakterras van dit uitstekende hotel biedt een prachtig uitzicht op de historische kern van de stad. Daar kunnen gasten ontbijten met een spectaculair uitzicht. De meeste bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te voet bereikbaar, en hoewel ze erg duur zijn, zijn de verblijven uitstekend.

Singer Palace, een romantisch tophotel (⭐9.4)

Dit prachtige boetiekhotel is ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een romantische vakantie, want het ligt op 5 minuten lopen van de beroemde Trevifontein. Alle kamers zijn prachtig ingericht en het restaurant op het dak is een magische omgeving voor een romantisch ontbijt of diner.

Luxe hotel: Martis Palace (⭐9.3)

Dit prachtige hotel in de buurt van het Piazza Navona heeft een geweldige dakterras met uitzicht. Verder is er een bar ter plaatse, gratis WiFi in het hele hotel en geluiddichte kamers met een flatscreen-tv. Bovendien krijgen bezoekers een deal bij een plaatselijke spa!

Hotel Amalfi, Budgethotel (⭐8.8)

Dit hotel ligt op 15 minuten lopen van het Colosseum en vlakbij het treinstation Termini. Er is airconditioning, gratis WiFi, een flatscreen-tv en mooie plafonds met fresco’s in elke kamer. Er is ook een uitgebreid ontbijt beschikbaar, met eieren, spek en vers gebak.

ROME in 3 dagen: Bespaar geld met dagkaarten en sla de rijen over

Als je drie dagen in Rome bent, is er een eenvoudige optie om tijd en geld te besparen: koop een toeristenpas, waarmee je geld bespaart en voorrang krijgt bij de toegang tot de populairste bezienswaardigheden van de stad.

De Roma Pass, de Best of Rome All Access Pass en de OMNIA Vatican & Rome Card zijn de top drie toeristenpassen voor Rome (mijn top aanbeveling). Laten we ze allemaal eens nader bekijken.

ROMAPAS: 48- OF 72-UURS STADSKAART ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • Gratis skip-the-line toegang tot één (48-uurspas) of twee (72-uurspas) musea of archeologische sites (zoals het Colosseum) ✅
 • Tickets met korting voor alle andere musea en archeologische sites die daarna worden bezocht ✅
 • Gratis onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Rome (metro, bussen, trams, enz.) ✅
 • Gratis gids + kaart van Rome ✅
 • Geen fast track toegang of kortingen voor het Vaticaan ❌

BEST OF ROME ALL ACCESS PASS ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • Gratis skip-the-line toegang tot het Colosseum, het Forum Romanum, de Palatijnse heuvels, de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel ✅
 • Fast track toegang tot de Sint-Pietersbasiliek (kan u uren besparen) + gratis audiogids ✅
 • Gratis onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Rome (metro, bussen, trams, enz.) ✅
 • Geldig voor 72 uur ✅
 • Geen toegang tot de koepel van de Sint-Pietersbasiliek ❌

TOP KEUZE: OMNIA VATICAN & ROME CARD ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 • Inclusief de 72-uurs Roma Pass en alle voordelen daarvan ✅
 • Gratis skip-the-line toegang tot 2 musea/archeologische sites (zoals het Colosseum) ✅
 • Gratis skip-the-line toegang tot de Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel ✅
 • Fast track toegang tot de Sint-Pietersbasiliek (kan u uren besparen) + gratis audiogids ✅
 • Gereduceerde toegangsprijzen voor 30+ musea en archeologische sites ✅
 • Gratis onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer in Rome (bussen, treinen, metro, enz.) ✅
 • Gratis panoramische 3-daagse hop-on hop-off bus tour door Rome ✅
 • Gratis gids + kaart van Rome & Vaticaanstad ✅
 • De Rome 3 dagen pas met de beste prijs-kwaliteitverhouding ⭐

Het perfecte seizoen om Rome te bezoeken

Het perfecte seizoen om Rome te bezoeken 1
Het perfecte seizoen om Rome te bezoeken

Houd bij het organiseren van een driedaagse vakantie naar Rome rekening met zowel het weer als de mensen. De oude kern van de Eeuwige Stad is voortdurend overvol met tourbussen, dus er is nooit echt een rustig seizoen. Maar natuurlijk zijn sommige maanden rustiger dan andere.

Laagseizoen: Voor de minste toeristen zijn half november tot half december en half januari tot begin maart de ideale tijden om Rome te bezoeken. De temperatuur varieert van 3 tot 13 °C. Met name feestdagen zoals Kerstmis en Nieuwjaar kennen een aanzienlijke toename van het aantal reizigers.

Half maart tot begin mei en half september tot begin november worden beschouwd als de schouderseizoenen, met een gematigde drukte en gematigd weer (9-22°C). Aangezien veel mensen van het schouderseizoen houden, moet je je tickets op voorhand reserveren!Hoogseizoen: De drukste maanden in Rome zijn van half mei tot begin september. Verwacht lange wachttijden bij bezienswaardigheden en dure accommodatieprijzen. Als je niet van drukte houdt, blijf dan weg uit dit seizoen. Dit gezegd hebbende, deze tijd van het jaar kent de warmste temperaturen 17-31°C.

Nieuwste deals

Betaalbare luxe in Punta Cana

Prijs vanaf

€994,-

Onvergetelijk Waterplezier in Hurghada!

Prijs vanaf

€799,-

Droomvakantie | Luxe en Comfort in Punta Cana

Prijs vanaf

€1688,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Top aanbieders

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Vakantie alert

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van cheap.nl wil
ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.