Dit zijn de mooiste stranden van Corfu

Corfu is een prachtig eiland in de Ionische Zee. Het wordt ook wel de Grote Dame van de Ionische Zee genoemd en staat bekend om zijn groene binnenland, schilderachtige stranden en pittoreske hoofdstad. Maar wat zou een eiland echt zijn zonder zijn stranden? Hier zijn de mooiste stranden van het eiland Corfu, gerangschikt.
Dit-zijn-de-mooiste-stranden-van-Corfu-scaled

Agios Giorgios Pagon

De hoefijzervormige baai van Agios Giorgios Pagon ligt aan de monding van een prachtige vallei en heeft een strand van twee kilometer dat zelfs in het hoogseizoen nauwelijks druk is. Het strand, omgeven door ruige kliffen, staat bekend om zijn prachtige omgeving en wordt veel bezocht door windsurfers. Gezinnen trekken liever naar het strand van Afionas, waar het water warmer en het zand zachter is.

Agios Giorgios Pagon
Agios Giorgios Pagon

Marathias

Aan de zuidoostkust van het eiland, voorbij de schilderachtige Korission-lagune, ligt het strand van Marathias, evenals het naburige Agia Varvara. De grens tussen de twee is onduidelijk. Terwijl Marathias de neiging heeft breder te zijn, heeft Agia Varvara een meer rechtlijnig uitzicht, maar het prachtige gouden zand is aan beide kanten hetzelfde.

Marathias 1
Marathias

Palaiokastritsa

Aan de westkust van Corfu ligt Palaiokastritsa, met zijn verzameling stranden, het ene nog mooier dan het andere. Van de zandstranden van Alipa en Agios Spyridonas tot de kiezelstranden van Platakia en het diepe water van Ambelaki, bieden deze stranden een breed scala aan activiteiten voor iedereen. Hoewel het water kouder is dan op andere delen van het eiland, is Palaiokastritsa ideaal voor liefhebbers van diepzeeduiken.

Palaiokastritsa
Palaiokastritsa

Agios Gordios

Op het westelijke deel van het eiland is de lange strook zand en kiezels van de baai van Agios Gordios een ideale locatie voor eindeloze wandelingen op het zand. Ook watersporten zijn hier populair. Het strand, met tavernes rondom, wordt beschermd door steile kliffen aan de linkerkant en het eilandje Tholeto, dat een schilderachtig uitzicht biedt op het blauwe water. Dankzij alle voorzieningen in de buurt is Agios Gordios een heerlijk strand om de hele dag te vertoeven.

Agios Gordios
Agios Gordios

Dassia

Aan de noordoostkust van het eiland biedt het strand van Dassia uitzicht over de Albanese kustlijn. Het is een afgelegen kust omringd door weelderig groen. Dassia, een populaire bestemming voor watersporters, is nog steeds een rustig strand in vergelijking met de meer toeristische stranden en heeft ondiep water, ideaal voor kleine kinderen.

Dassia
Dassia

Loggas

Op het noordwestelijke puntje van het eiland ligt het strand Loggas, een perfecte locatie om van de zonsondergang te genieten. Het strand wordt omzoomd door prachtige roodachtige kliffen en is alleen over zee of via steile trappen te bereiken. Als je een drone hebt, zal je versteld staan van de schoonheid van de plek van bovenaf.

Loggas
Loggas

Glyfada Strand

Een van de populairste stranden van het eiland, Glyfada, ligt naast de beschermde Korission lagune aan de westkust van Corfu. Het strand is gezegend met ondiep, helder water en zacht zand en wordt omringd door groen, een paar bars en hotels. Een bezoek aan het nabijgelegen klooster van Myrtidiotissa biedt uitzicht op het strand van bovenaf.

Glyfada
Glyfada

Halikounas

Halikounas is een van de ruigste stranden van het eiland en ligt dicht bij de Korission lagune, een groene oase waar natuurliefhebbers de rijke ecosystemen van Corfu kunnen ervaren. Dit is een zeer gewaardeerde windsurfplek dankzij de sterke winden. Halikounas strekt zich uit over drie kilometer en is zeker een van de mooiste stranden van het eiland.

Halikounas
Halikounas

Issos Strand

Aan de zuidwestelijke kant van de prachtige Korission lagune is het Issos strand wat Halikounas zou zijn als het niet zo wild was. Daar zijn de duinen hoger, maar het strand is volledig georganiseerd, inclusief badmeesters die de wacht houden. Het strand is wat velen verwachten van een lange zandvlakte en dit kan een van de redenen zijn waarom het wordt beschouwd als een van de beste stranden van Corfu. Dat vinden wij tenminste. Meer overtuiging nodig? Het strand was het decor voor een van de scènes uit de James Bond film, For Your Eyes Only.

Issos Strand
Issos

Nieuwste deals

All-Inclusive naar dit 5* resort op Kos

Prijs vanaf

€831,-

Ultra Last Minute zeer goedkoop naar Curacao!

Prijs vanaf

€675,-

Goedkoop naar Zakynthos in het hoogseizoen

Prijs vanaf

€407,-

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Top aanbieders

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Bekijk deals

Vakantie alert

Mis nooit meer een goedkope aanbieding!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van cheap.nl wil
ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.

Exclusieve vakantiedeals ontvangen?

Schrijf je in voor onze vakantiealert en blijf op de hoogte!