ANVR / SGR

Wat is ANVR en waar staat het voor?

De afkorting ANVR staat voor Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Dit is een vereniging die de belangen van reisorganisatoren (reisbureaus) en reizigers beschermt. Wanneer je een reis boekt bij een reisbureau die is aangesloten bij de ANVR dan biedt dit enkele voordelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kwaliteit van je reisbegeleiding en afhandeling van klachten. Ook zijn er financiële zekerheden. Wanneer een reisorganisatie plotseling failliet wordt verklaard, ben je verzekerd je geld terug te krijgen.

Waarom kiezen voor een ANVR-reisbureau?

Zoals hierboven vermeld staat biedt het enkele zekerheden. Zo controleert de ANVR-organisaties en aangesloten reisaanbieders op de volgende zaken:

  • Eerlijk voorwaarden

De “kleine lettertjes” van de ANVR-reizigersvoorwaarden zijn afgesproken met de consumentenbond. Een ANVR-reisonderneming houdt zich netjes aan de Reclamecode Reisaanbiedingen en regels van de Autoriteit Consument en markt. Zo weet jij zeker dat het er eerlijk aan toe gaat.

  • Financiële zekerheid

Een ANVR-reisonderneming is aangesloten bij de garantiefonds SGR of biedt een gelijkwaardige garantie. Dit geeft jou als reiziger zekerheid dat je reissom volgens de voorwaarden wordt vergoed bij faillissement van een ANVR-reisbureau/ onderneming.

  • Veilig reizen

Reizen is altijd een avontuur. Of je nu een stedentrip maakt of voor een rondreis maakt door een land. Om deze reden zijn ANVR-reisorganisaties aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Dan weet jij als reiziger dat je je kosten bij een calamiteit krijgt vergoed. Bussen en busreizen van een ANVR-organisatie voldoen aan strenge veiligheidseisen van het Keurmerk Touringcarbedrijf. Voor de veiligheid van reizigers houdt een ANVR-reisonderneming zich aan strakke regels van het Ministerie van Volksgezondheid om risico’s met legionella te vermijden.

  • Kwaliteit van reisbegeleiding

Je vakantie in goede handen is belangrijk. Met goed opgeleid personeel weet je dat je vakantie in deskundige handen is. Maar om jou te laten genieten van reizen naar prachtige vakantiebestemmingen neemt een ANVR-reisorganisatie praktische maatregelen om extra rekening te houden met milieu, mensen, cultuur en natuur.

  • Goede klachtenafhandeling

Afhandeling van vragen, klachten of opmerkingen zijn van belang. De ANVR-reisorganisatie helpt je graag. Zij respecteert alle uitspraken van de onafhankelijke Geschillencommissie Reizen en heeft ook een goede aansprakelijkheidsverzekering.

  • Veiligheid van gegevens

Een ANVR-reisonderneming heeft altijd een beveiligde website voor transactie afhandelingen. Daarnaast is er een helder privacy- en cookiebeleid en wordt er geïnformeerd hoe de organisatie omgaat met jou persoonsgegevens.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de ANVR.