3 dagen Den Helder incl. overtocht Texel

Den Helder, Nederland
normaal
€ 95,00
nu
€ 49,50

3 dagen in Den Helder incl. retourovertocht naar Texel


Den Helder is een veelzijdige stad waar u een heerlijk weekendje weg kunt beleven. Of u nu een dagje in het hotel wilt blijven of er lekker op uit wilt gaan? In Hotel Den Helder is het allemaal mogelijk. U pakt zo de boot naar Texel waar u kunt genieten van het prachtige eiland. Daarnaast loopt u zo de duinen in waar u rustig kunt wandelen om vervolgens bij de zee te eindigen. Maar probeer ook eens de Napoleonroute, een toeristische wandelroute die langs het gerestaureerde Fort Kijkduin gaat. Dit Fort is gebouwd in opdracht van Napoleon en nu vindt u er een prachtig zeeaquarium.

Waarom is dit een goede actie?

 • 2 overnachtingen incl. uitgebreid ontbijt
 • Retourovertocht Den Helder - Texel (alleen voetgangers)
 • Gratis gebruik van Wi-Fi en parkeren bij het hotel
 • Mogelijkheid tot een fiets huren bij het hotel (tegen betaling)

Den Helder

Helemaal in de Kop van Noord-Holland ligt de stad Den Helder. Zowel in het noorden, oosten als westen is het omringd door water. Den Helder geniet natuurlijk bekendheid door de Koninklijke Marine en de Marinedagen. De binnenstad kent een groot assortiment winkels en een overdekt winkelcentrum. U kunt hier heerlijk winkelen en uitblazen op een van de vele terrassen. Den Helder heeft een prachtig breed strand waar ook trots de Blauwe Vlag wappert. De stad staat al sinds jaar en dag in de hoogste regionen als het gaat om het aantal zonuren per jaar. Naast het strand biedt Den Helder, als het weer niet meezit, genoeg overdekt vertier met onder meer de oude Rijkswerf Willemsoord. Op dit prachtig gerestaureerde terrein zijn o.a. het Marinemuseum met een onderzeeboot, het Reddingmuseum 'Dorus Rijkers' en de megabioscoop Utopolis te vinden. Met zoveel water in de buurt is het natuurlijk mogelijk een rondvaart te maken. Als u geluk heeft ziet u tijdens zo’n tocht de zeehondjes, die op een van de drooggevallen zandbakken liggen uit te rusten. Maak een rondvaart door de haven met een oude vissersboot of op een avontuurlijke speedboot. Vanuit de haven vertrekken de vissersboten voor een dagje vissen op het wad of in de Noordzee.

Wat te doen in de omgeving?

Fort Kijkduin
Het fort is in zijn oorspronkelijke vorm gebouwd tussen 1811-1813 in opdracht van Napoleon. Ambachtslieden uit de hele Provincie Noord-Holland en honderden Spaanse krijgsgevangenen hebben in die periode aan het fort gewerkt. Wanneer u het terrein van Fort Kijkduin betreedt, passeert u als eerste de tamboer. Dit is een grote verdedigingsmuur die als doel had het fort, het wachthuis en de fortwachterswoning te verdedigen. Achter deze verdedigingsmuur bevindt zich het voorplein met de woning en het wachthuis. Na de twee huisjes gepasseerd te zijn, loopt u via de rolbrug het dak van het 65 meter lange reduit op. Het reduit is de plek waar alle soldaten verbleven. Via de hal kunt u met de draaitrap en/of lift afdalen naar de gewelven van het fort waar het museum en het Noordzee-aquarium zich bevinden.

Texel
Zonder Texel had Nederland er heel anders uitgezien. In de IJstijd lieten de gletsjers hier een solide basis van keileem en zwerfkeien achter. Een onwrikbare heuvel in het dynamische kustlandschap. Zo is Texel nog altijd het ‘scharnier van Holland’ waar de holle kustlijn van ons land aan is opgehangen en die de luwte biedt voor de bolle lijn van de Waddeneilanden.

Schapen op Texel
In het voorjaar huppelen zo'n 17.000 lammetjes door de Texelse weiden. Texel is een echt schapeneiland: er wonen ongeveer evenveel schapen als mensen. De schapen worden gefokt op kleinschalige, extensieve boerderijen op het glooiende ‘oude land' van Texel. Dat maakt een fiets- of wandeltocht door dit unieke landschap met zijn schapenboeten en tuunwallen nóg specialer.

De Slufter
De Slufter is het enige gebied in Nederland waar de zee van oudsher ongehinderd kan binnenstromen. Het resultaat: een werkelijk adembenemend landschap. Er groeien alleen planten die het zoute water kunnen overleven, zoals lamsoor en zeeaster. Als ze in de zomermaanden in bloei staan, kleuren ze de Slufter roze, lila en paars. In het najaar geeft zeekraal het gebied een rode gloed. Hier hoort u alleen vogelgeluiden en het geruis van de zee.

Overtocht Den Helder - Texel

Als u naar Texel wilt varen, pakt u in Den Helder de veerboot. De veerboot naar Texel wordt verzorgt door TESO. De overtocht duurt circa 20-25 minuten. Voor de afvaart tijden kunt u kijken op de volgende website:

Dienstregeling Den Helder - Texel
Dienstregeling Texel - Den Helder

Overige informatie

 • De genoemde prijzen zijn per persoon. De reserveringskosten bedragen € 19,95 per boeking.
 • De verblijfsbijdrage bedraagt € 2,50 p.p.p.n. De verblijfsbijdrage dient ter plaatse te worden voldaan.
 • Maximaal 1 kind t/m 4 jaar verblijft gratis of maximaal 1 kind t/m 11 jaar verblijft met 50% korting bij 2 volbetalenden op de kamer.
 • Het is slechts in bepaalde gevallen mogelijk uw boeking in een later stadium nog te wijzigen, controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigings- en/of annuleringskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 19,95 per wijziging.
 • Uw boeking is pas definitief wanneer wij uw betaling hebben ontvangen.
 • Het is niet mogelijk uw boeking te annuleren.

Hotel Den Helder

Den Helder | Noord-Holland | Nederland

In Hotel Den Helder slaapt u in knusse kamers, u kunt gebruik maken van Wi-Fi, TV en balkon. Even opfrissen kan in de badkamer met een douche en toilet. Na een fijne nachtrust staat er in het restaurant met serre een heerlijk ontbijt voor u klaar. U kunt hier ook genieten van een stevige lunch en uitgebreid diner. Voor een goede afsluiter bent u in de bar op het juiste adres of u relaxt in de lounge tuin waar u bij een heldere nacht vele vallende sterren ziet.

Faciliteiten

Receptie

Check-in 15.00 uur
Check-out 11.00 uur
Openingstijden 24 uur
Eerder inchecken Ja, op aanvraag

Wi-Fi

Wi-Fi beschikbaar? Ja
Kosten Geen

Restaurant

Ontbijt op de kamer Nee
Lunch Ja
Lunchpakket Ja
Diner Ja
Dieetwensen Ja

Kamers

Aantal kamers 74

Huisdieren

Huisdieren toegestaan? Ja
Kosten € 10,00 p.n.

Kamerfaciliteiten

 • Wi-Fi
 • TV
 • Balkon
 • Douche
 • Kluisje
 • Telefoon
 • Wekker
 • Zitje

Parkeergelegenheid

Parkeerplaats hotel? Ja
Reserveren mogelijk? Nee
Parkeren omgeving Nee
Kosten Geen

Afstanden

Centrum 1,1 km.
Treinstation 1 km.
Bushalte 0,29 km.

Verblijfsbijdrage

Prijzen zijn exclusief verblijfsbijdrage € 2,50 p.p.p.n. Deze moeten worden voldaan in het hotel.

Roken

Rookvrij hotel? Ja

1-Persoonkamertoeslag

De 1-persoonkamertoeslag voor dit hotel bedraagt 100%

Diensten & Entertainment

 • Kluisje
 • Nachtportier
 • Tuin
 • Wi-Fi
 • Bowling
 • Lounge
 • Restaurant
 • Fietsverhuur

Rolstoeltoegankelijkheid

Hotel Ja
Lift Ja
Kamer Nee
Mindervalide Ja, op aanvraag

Locatie

Hotel Den Helder
Marsdiepstraat 2
Den Helder, Nederland