Fly & drive op het zonnige Kreta incl. autohuur
8-daagse fly & drive op zonnig Kreta incl. vlucht en autohuur

Vanuit Amsterdam vlieg je in ca. 3,5 uur naar Kreta, waar je 8 dagen verblijft. In het noordwesten van het Griekse eiland ligt het pittoreske Chania. De stad heeft een gezellige Venetiaanse haven, mooie gouden stranden en typische pastelkleurige huisjes. Met je huurauto verken je in één week alle andere mooie plekjes en tradities die Kreta te bieden heeft. Geniet van de heerlijke Griekse keuken, drink ouzo, dans de sirtaki op een Griekse avond en bezoek de schitterende bezienswaardigheden. Kortom, je gaat een heerlijke week tegemoet tijdens deze fly & drive.

Daarom is dit een goede deal
 • 7 overnachtingen
 • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
 • Retourvlucht vanuit Amsterdam naar Chania
 • 8 dagen autohuur incl. basisverzekering
 • Verblijf in uitstekende 3*- en 4*-hotels
 • Betaal nu slechts 25% van je reissom aan
Programma 8-daagse fly & drive Kreta

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Chania. Hier haal je je huurauto op. Je rijdt door naar je hotel in Chania en hier overnacht je in het Kriti hotel*** (ca. 13 km.)

Dag 2: Van Chania reis je door naar Matala. Onderweg passeer je traditionele dorpen en geniet je van de indrukwekkende natuurlijke landschappen. Breng een bezoek aan de grotten van Mattala waar de hippies in de jaren 60 neerstreken die niet wilden vechten in de oorlog tegen Vietnam. Zij sliepen in de wintermaanden in de grotten. Je overnacht in het Princess Europa Hotel*** (ca. 135 km.)

Dag 3: Vanuit Matala rijd je oostwaarts totdat je de meest zuidelijke stad van Europa hebt bereikt, namelijk Ierapetra. Onderweg kom je kleine dorpjes tegen die het Griekse karakter hebben behouden, zoals o.a. Tsoutsouros en Mirtos. Je overnacht hier in het Astron Hotel*** (ca. 125 km.)

Dag 4: Van Ierapetra reis je langs de mooie oostkust door naar Sitia. Geniet aan het populaire strand Vai Beach met het palmenbos. Dit is tevens een beschermd natuurgebied. Je overnacht hier in het Itanos Hotel*** (ca. 60 km.)

Dag 5: Vandaag ga je richting Agios Nikolaos, een voormalig vissersdorp. Ga met een bootje naar het nabijgelegen, indrukwekkende schiereiland Spinalonga. Spinalonga heeft een lange en aangrijpende geschiedenis, zeker een bezoek waard. Hier overnacht je in Hotel Santa Marina*** (ca. 70 km.)

Dag 6: Je rijdt langs de noordelijke kustweg door naar Heraklion. Tip: bezoek Peza, de vallei der wijnen op Kreta voor een heerlijke wijnproeverij of het dorpje Mirtia, de geboorteplaats an de beroemde schrijver Nikos Kazantzakis. Je overnacht in het Marin Dream Hotel*** (ca. 65 km.)

Dag 7: van Heraklion rijd je naar Rethymnon, geniet onderweg van het panoramische uitzicht langs de kustweg. Rethymnon heeft een gezellige Venetiaanse haven waar je heerlijk op een terrasje van je laatste avond kunt genieten. Je overnacht in het Pepi Studios**** (ca. 80 km.)

Dag 8: Vanuit Rethymnon rijd je terug naar de luchthaven van Chania. Vandaag lever je de huurauto weer in op de luchthaven en vlieg je terug naar huis. (ca. 70 km.)

Let op: wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

Kriti Hotel
Nikiforou Foka & Kiprou,
Chania, Griekenland
Kaart
Nikiforou Foka & Kiprou, Chania, Griekenland

Hotel Kriti ligt in het centrum van Chania, op het kruispunt van de beroemde oude Venetiaanse haven en het centrum van de stad. De kamers van het Kriti Hotel beschikken over gratis Wi-Fi, airconditioning, tv, minibar en een balkon. De badkamer is voorzien van een föhn, toilet en een bad en/of douche. Het hotel beschikt verder over een zwembad (seizoensgebonden) en een fitnesscentrum.

Over je vlucht
Vluchtinformatie

Let op!

Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets.

Klik hier voor de actuele informatie.

Voorwaarden en vluchtinformatie
 • Definitieve vluchttijden komen op de reisbescheiden te staan. Eventuele gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud en kunnen nog gewijzigd worden.
 • Vluchttijden zijn afhankelijk van de vertrekdatum.
 • De vluchten worden uitgevoerd door Transavia.
 • Voor bagage zijn alle voorwaarden en de daarbij behorende kosten van de betreffende vliegmaatschappij van toepassing.
 • Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat bij binnenkomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Let op: de boeking is pas definitief wanneer wij de betaling hebben ontvangen.

Bagage
Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets.

Autohuur
De autohuur is inclusief basisverzekering en onbeperkt aantal kilometers. De auto die gereserveerd wordt, komt uit de categorie A Economy. Mocht je een ruimere auto wensen, neem dan contact op met ons Service Center voor de toeslagen en informatie. De minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Je dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs en bij aankomst dient het rijbewijs nog minimaal 1 jaar geldig te zijn.

Basisverzekering houdt in:
Collision Damage Waver en persoonlijke assistentie, de chauffeur is verzekerd en de passagiers conform contract (welke bij de papieren wordt meegezonden). Diverse kleine schadeposten tot een bepaald bedrag zijn meeverzekerd.

Let op: er is een geldige Credit Card nodig om te kunnen boeken i.v.m. een eventuele borg van ca. € 300,00 - € 1000,00 voor het huren van de auto. De hoogte is afhankelijk van het land en het verhuurbedrijf. De Credit Card moet op naam van de hoofdbestuurder staan. De Credit Card dien je mee te nemen op reis!

Geef de juiste naam van de hoofdboeker door. Deze persoon dient over een Credit Card te beschikken en dient de bestuurder van de huurauto te zijn. Indien de naam bij de boeking niet goed wordt doorgegeven, moet dit later gewijzigd worden. De wijzigingskosten die hier uit voortvloeien zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 25,00 per wijziging.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Terug naar homepage Terug naar homepage
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro PayPal